Få rompa opp av sofaen og hodet ut av hekken. Alle må gå på stadion onsdag kveld!

Det er ingen tvil i min sjel om at et bra besatt Viking stadion kan være forskjellen på avansement eller ikke. Spillerne sier at støtten fra tribunen hjelper, og Jonevret er krystallklar på hvor mye det betyr. Vi som sitter på de blå setene forventer mye av spillerne ute på gressmatten. Derfor bør Stavanger-publikummet innse alvoret. Vi på tribunen må også levere varene.

Det så lenge ut til at Molde fikk den vanlige oppturen et trenerbytte kan gi i gårsdagens kamp mot Odd. Noen bytter fra Fagermo og en frekkas fra Jone Samuelsen snudde kampen. Molde har nå to knalltøffe kamper i beina, og får også mindre tid på å restituere seg foran kvartfinalen. Når det er sagt har også Molde langt flere spillere å ta av, så det gir nødvendigvis ikke Viking noen stor fordel.

Et Molde-lag som er ute av CL-kvaliken og som nærmest er hektet av i serien vil garantert kjempe hardt for en mulig cupfinale.

Viking-bloggen - Hans Petter Jørgensen (HP) Foto: Lars Idar Waage

For det er muligheten til cupfinale som nå ligger innenfor rekkevidde. Det er 14 år siden sist. Det finnes altså en helt ny generasjon som ikke har opplevd forventningene og gleden over at klubben din har mulighet for en pokal. Alle gutta jeg er med å trene på Vikings G15-lag har ikke opplevd noe slikt i sin levetid. Det er altfor lenge siden, og det er en opptur som Viking sårt trenger.I kamper som dette jevnes kvalitetsforskjeller ut. Når dommeren blåser for avspark onsdag kveld, handler det like mye om hvilket lag som vil dette mest. Da hjelper det enormt om også publikum viser at dette er viktig. Ryktene forteller om et feriepreget billettsalg. Det ville vært utrolig synd om kvartfinalen mot Molde skulle gå foran glisne tribuner.

Etter kampen mot Sarpsborg var trener Kjell Jonevret borte hos Vikinghordene, som var møtt fram i et imponerende antall. Budskapet var at nå måtte det mobiliseres foran kvartfinalen. Jeg håper det budskapet nådde fram, og at det når lenger enn til Hordene.

I fjor gruste Molde oss i kvartfinalen. Da gikk kampen på Aker stadion. I år går kampen på Viking stadion. Det er en stor forskjell, og det er vi på tribunen som kan bidra til at den forskjellen blir avgjørende.

Derfor: Har du lyst på en ny cupfinale? Kom deg på kamp!

Hva mener du? Kan Viking nå Ullevaal?