SKIEN: Ut fra spill og sjanser kan Rosenborg si seg meget godt fornøyd med uavgjort i bortemøtet med Odd Grenland mandag kveld.

Hjemmelaget var det mest entusiastiske og sjanseskapende kampen gjennom, men likevel kunne RBKs spillere gå av banen med ett poeng.

Det så spesielt mørkt ut den første halvtimen, med en fortjent 2-0-ledelse til Odd.

Det åpnet da Tommy Svindal Larsen slo et frispark fra RBKs høyreside. Simen Brenne rev seg løs og styrte inn 1-0 til hjemmelaget.

ÅPNET SHOWET: Simen Brenne og Frode Johnsen scoret hjemmelagets to første mål. (Foto: Digitalsport)

Etter halvtimen ble Fredrik Winsnes satt inn for Jonas Svensson i et forsøk på å få til en endring i en kamp hvor Rosenborg slet voldsomt.

Men bare sekunder senere ble det enda vanskeligere for RBK. Et nytt innlegg fra Odds venstreside — denne gang ved Paul Addo - fant Frode Johnsen. Alejandro Lago var sjanseløs i duellen med den gamle RBK-toppscoreren og heller ikke Daniel Örlund hadde noen mulighet.

KNUSING: Frode Johnsen etterlot seg en nedslått Alejandro Lago etter sin scoring. (Foto: Scanpix)

Løftet seg etter pause

Men RBK hadde ikke gitt opp. To minutter senere kom dagens tredje scoring på heading — og denne gang var det Rade Pricas tur. Han trakk seg fri og kunne kontrollert omsette innlegget fra Mushaga Bakenga i scoring.

I andre omgang åpnet Rosenborg langt friskere. Innledningsvis var det fine tendenser og nesten-muligheter. Bestemtheten hadde løftet seg flere hakk.

Men det var Odd som fortsatt var best. Hjemmelaget skapte det som var av sjanser. I det 71. minutt hadde RBK englevakt: Først en vanvittig dobbeltsjanse med tverrliggertreff fra kort hold. Deretter, noen små sekunder senere traff ballen igjen tverrliggeren . Örlund glapp et langskudd som gikk midt på ham, men Rosenborg var igjen heldige.

Og da gjorde Rosenborg som "hele" Skien ventet på. De straffet hjemmelagets sjansesløseri. Bakenga dro seg inn fra sin venstrekant og curlet ballen i det lengste hjørnet. Keeper André Hansen var på ballen, men klarte ikke å styre den utenfor.

SCORET: Mushaga Bakenga og Rade Prica sørget for at Rosenborg kom likt. (Foto: Digitalsport)

Statistikksenter Eliteserien:

Nesten for Olsen

Med utligningen så det også ut til at RBK skjønte at her var det mulighet for seier. Både Lustig og Fredheim Holm klarte å dra seg fri inne i boksen uten at det ble avslutninger av det.

Men igjen var det Odd som tok ledelsen. Innbytter Snorre Krogsgård fant innbytter Magnus Myklebuset og dermed var det 3-2 til hjemmelaget med noen små minutter igjen.

RBK stormet straks i angrep. Innlegget fra høyre ble forlenget av en uheldig Krogsgård, som endte opp med å finne Dorsin. RBKs venstreback fikk den tiden han trengte og dundret ballen inn til 3-3 og bortepoeng.

Helt på tampen kunne Trond Olsen faktisk ha avgjort det hele til RBKs fordel. Men venstrevingens høyrebein klarte ikke å finne nettmaskene og dermed ble det uavgjort.

DET ENDTE LIKT: Jan Jönsson og Dag-Eilev Fagermo. (Foto: Digitalsport)