Skien: –Det er umulig å svare på. Det er et veldig godt spørsmål, men jeg vet ikke hvorfor det er sånn. Man vil jo ut og storme over dem fra start, men vi gjør ikke det. Det har med selvtillit å gjøre. Vi skal ut og gjøre det enkelt. Men så blir det litt for enkelt, litt for feigt, sier Mikael Dorsin til Adresseavisen.

I går fikk RBK-kapteinen se et Rosenborg som fremsto på to vidt forskjellige vis i bortekampen mot Odd.

Fra det helt håpløse, giddeløse og tannløse – til et aggressivt mannskap som hadde troen på poeng.

— Vi virker nervøse

Akkurat som i bortekampen mot Start (1-1) var det nemlig et Rosenborg-lag som sto med luen i hånden og lot hjemmelaget gjøre akkurat som de ville den første halvtimen. Det førte til både 1- og 2-0 til Odd før Jan Jönssons lag hadde levert noe som helst med positivt fortegn.

Avstandene i laget var enorme, spillerne var langt fra aggressive i presset og tapte nær sagt alt av dueller på kunstgresset i Skien.

– Den halvtimen er veldig dårlig. Det er en halvtime vi kan tape fotballkamper på, og det er nettopp det vi holder på å gjøre. Den siste timen viser vi at vi er et godt lag, og jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke kan være sånn i nitti minutter, sier Markus Henriksen.

– Jeg har ikke noe svar på hvorfor det er sånn, men vi er nødt til å skru på med én gang fløyten går. Vi virker nervøse og skal spille på det sikre, men vi er nødt til å gå fremover og tørre å spille. Da blir det så mye bedre, sier unggutten, som selv måtte en tur på do midtveis i første omgang.

– Jeg har vært litt syk, og måtte ut og kaste opp. Det er ikke optimalt, men man kan ikke gi seg. Da blir jeg seende ut som en taper. Jeg var aldri inne på tanken å gi meg, sier han.

Tåler ikke slik innstilling

Trener Jan Jönssons budskap til spillerne før kampen var enkelt: Nå handlet det om å kunne se hverandre inn i øynene etter Odd-kampen, og si at man hadde gitt alt.

Den innstillingen fikk han ikke fra start av.

– Jeg vet ikke riktig hvorfor aggressiviteten ikke er der, sier Jönsson.

– Kan et Rosenborg-lag i denne situasjonen tillate seg å være helt borte fra kampstart?

– Nei, er Jan Jönssons klare svar.

– Hva kan dere gjøre for å endre det?

– Vi får bli litt mer forbannet. Kanskje slå hverandre i garderoben før kampen. Vi var forbannet på hverandre i pausen. Det var høy temperatur, men ikke sånn at det ikke ble konstruktivt heller. Vi var på rett vei.

Våknet av dvalen

Sier treneren, som egentlig var ganske fornøyd med hvordan Rosenborg fremsto den siste timen av kampen.

For like etter at laget havnet under 0-2, kom reduseringsmålet litt ut av intet. Mushaga Bakenga fant Rade Prica i boksen, og den svenske storscoreren fikk styrt inn en scoring med pannebrasken.

Og plutselig så Rosenborg ut som et fotballag igjen.

Helt ok det siste kvarteret av den første omgangen – og med vesentlig mer trykk fremover på banen etter pause.

Utligningsmålet kom ved Mushaga Bakenga, og Rosenborg fortsatte å trykke på for å få seiersmålet.

Statistikksenter Eliteserien:

- Alle fikk seg en skrape

Men så: knappe fem minutter før full tid tok innbytter Snorre Krogsgård med seg Alejandro Lago på en løpetur. Han kom seg til dødlinjen og fikk lagt inn til Magnus Myklebust foran mål. Sistnevnte sendte hjemmelaget opp i ledelsen på ny.

– Da tenkte jeg: «Dæven, er det den dagen her igjen?». Det har kjennetegnet oss litt denne sesongen , sier Henriksen.

Men kaptein Dorsin ble bare sint.

– Jeg kjente bare at jeg ville få i gang ballen igjen. Jeg var litt forbannet, og følte at vi hadde fått noen dommeravgjørelser imot oss. Alle fikk seg en skrape da, reklameskiltene også, sier han.

Og ville tydeligvis ikke la laget sitt gå på et tap i den siste kampen før fotballferien. For like etterpå tok svensken ansvar og dunket ballen i mål til utligning 3-3. – En scoring i sinne?

– Ja, det var litt sånn, ja.