TRONDHEIM (adressa.no): Lørdag 19. mars tar Rosenborg mot Strømsgodset i 2016-sesongens første Lerkendal-kamp.

Under seks uker før gresset skal ligge der, grønt og innbydende, ligger det an til meget hektisk aktivitet for banemannskapene. Store mengder snø og is dekker over ren grus – og banen ser i dag mer ut som en byggeplass.

Etter siste kamp i fjor fjernet man nemlig gressteppet – og bestemte seg for å gjøre grunnarbeidet under matta på nytt. Nå ligger det nye Lerkendal-gresset på rot i Polen og godgjør seg der.

Husker du?

FL-lerkendal-grus2.jpg Foto: Frank Lervik

— Stor og viktig investering- Vi gjør dette nå fordi at vi trengte det. Vi har slitt med at det har vært dårlig drenering. Det er en stor, men viktig investering for oss, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til adressa.no

Hun forteller at planen er å hente det nye gresset to uker før Godset-kampen – og at dette skal være nok tid til å bli klar i tide.

— Vi har gjort ferdig alt grunnarbeidet, og tror vi ligger bra an. Vi har som plan at gresset legges fra niende mars, sier hun.

- Har det vært et tema med kunstgress?

— Nei, det har det aldri vært. Men vi har et gress som er type «locturf». Det betyr at det er fibre i gresset, så det tåler mer slitasje. Kunstgress er ingen diskusjon, er det klare svaret fra Dyrhaug.

FL-lerkendal-grus1.jpg Foto: Frank Lervik

Bygger nye tribunerDen daglige lederen forklarer videre at gresset ikke er det eneste som skiftes på stadion denne sesongen. I august kommer det storfint besøk på Lerkendal, da vinneren av Mesterligaen og Europaligaen spiller finale i Supercupen.

— Vi får litt drahjelp av Supercupen, men måtte uansett ha gjort disse forbedringene, sier hun – og eksemplifiserer:

— Det vi gjør nå er selve banen, samt at vi er i forhandlinger om å kjøpe to nye storskjermer. De håper vi skal være klare til i vår. Videre jobbes det med nye tribuner på VIP-tribune nord (mot Strindveien). Det vil bli en treårsperiode med oppgraderinger. Videre skal vi suksessivt skifte ut de røde setene. Dette vil også ta tre-fire år, og målet er å skifte ut 1800 i 2016. Vi har også startet opp et prosjekt som skal senke energikostnadene, sier hun.

- Seriestarten er om drøye fem uker. Hva er «worst case» her?

— Om man tenker «worst case, er det en del som kan gå galt. Været kan slå seg vrangt., og vi kan risikere å måtte utsette første hjemmekamp. Men samtidig er det så viktig å gjøre dette med banen, at det har vi vurdert nøye. Det er bra vær i Polen nå, hvor gresset står på rot. Vi har heller ingen tradisjon med å måtte avlyse kamper, så dette tror jeg vi får til, sier Dyrhaug.