BRANN — LILLESTRØM 2-3:

BRANN STADION (bt.no): En sen dødball sørget for at Lillestrøm vant sin første seriekamp i Bergen siden 2004. Dermed snøt de Brann for sin tiende seier på rad på Stadion, noe som ville tangert bergensernes gamle rekord. Brann hadde ikke tapt på Stadion siden slutten av april.

– Vi gjorde en bra 1. omgang og hadde et voldsomt trykk mot dem. Vi kunne kanskje punktert kampen før pause. Etter hvilen falt vi 10-15 prosent i innsats. Kanskje snek det seg inn en tanke en om at «dette går greit» slik at Lillestrøm kom bedre med. Kampen kunne bikket begge veier , mente Skarsfjord.

For Lillestrøm var seieren svært viktig. Tre poeng i Bergen, gjør at kanarifuglene tar et langt steg vekk fra bunnstriden.

– Vi fikk en bra innledning på kampen, men hadde en dårlig periode etter at Brann overtok. Jeg fikk gjort noen justeringer på midtbanen og vi fikk etter hvert taket på Brann. Derfor er jeg fornøyd med den siste timen av kampen, sa LSK-trener Magnus Haglund ifølge NTB.

– Vi hadde mest tro på det og vi hadde mer «sharpness» enn dem. Vi begynte sesongen med litt for høye skuldre, mens de siste fem kampene har vi vært på rett spor. Brann-kampen en av de beste vi har gjort på lenge, sa LSK-treneren og er fullstendig klar over at laget hans har tatt flest poeng på bortebane i år.

Målrush

Starten av kampen var usedavanlig morsom. En skikkelig feståpning.

Først, etter tre minutter, kom Kim Ojo alene med LSK-keeper Sead Ramovic, men bommet.

Så, kort tid etterpå, tok LSK ledelsen. Branns Tomasz Sokolowski ga bort ballen på utilgivelig vis. Midt på egen halvdel spilte han en tversoverpasning rett til Mathis Bolly, som takknemlig satte fart mot mål og banket inn 1-0.

Svaret kom før kampen var et kvarter gammel. Branns høsthit Kristoffer Larsen fikk fatt i ballen i god innleggsposisjon, svingte ballen inn i feltet der Erik Huseklepp kom stupende og pannebrasket inn 1-1.

(Artikkelen fortsetter)

BRANN-JUBEL: Erik Huseklepp feirer 1-1-scoringen (Foto: Paul Sigve Amundsen).

Resten av omgangen levde ikke opp underholdningsmessig — i alle fall ikke før i de aller siste sekundene.

Huseklepp taklet straffepresset

Da fikk nemlig Brann straffe. Kim Ojo mistet først ballen inni LSK-feltet, men kriget den til seg igjen. Da ble han felt - og dommer Helgerud kunne ikke unngå å blåse.

Keeper Ramovic gjorde det han kunne for å psyke ut skytter Huseklepp, men forgjeves. Lysluggen satte ballen opp i høyre hjørne - hans andre mål for kvelden.

PERFEKT UTFØRT: Her setter Erik Huseklepp inn 2-1 på straffe (Foto: Paul Sigve Amundsen).

Lillestrøm var nær den perfekte start på annen omgang, da Thortein Helstad fant Pálmi Rafn Pálmason som kom alene med keeper Leciejewski. Som med Ojo helt i starten av kampen, var ikke avslutningen god nok, og Leciejewski hindret scoring med en fin beinparade.

Bolly-perle

20 minutter etter pause fikk kampen sin andre tomålsscorer. Bolly gjorde alt annet enn å nøle da han haddde ballen på et par-og-tjue meter, og skrudde den opp i lengste kryss til 2-2.

UTLIGNET: Mathis Bolly feirer 2-2-målet (Foto: Paul Sigve Amundsen).

Zsolt Korcsmár var nær scoring før pause, og om mulig enda nærmere tolv minutter før slutt. Innbytter Bentley slo en corner fra venstre, Korcsmár steg opp — og headet noen små centimetere utenfor den bortre stolpen.

Dødball ga 3-2

Så kom altså dødballen som avgjorde det hele. Lillestrøm fikk frispark ute på ventrekanten. Bjørn Helge Riise slo inn, Anders Østli var tilstrekkelig borti ballen til at den gikk i mål.

Brann klarte aldri å svare, selv om Korcsmár – nok en gang – kom nær, da han langt ut i overtiden fikk skyte på en corner, dessverre for Brann rett på Ramovic.

– Det er surt å tape uansett. Vi har tatt 38 poeng på de siste 20 kampene, så vi har gjort mye riktig, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!