Den senegalesiske landslagsspilleren, som forlot TIL til fordel for Racing Genk i januar 2013 ble i dag bekreftet klar for Anderlecht. Det oppgir Anderlecht selv på klubbens egne hjemmesider.

Ifølge rapportene skal overgangssummen ligge på 4 millioner euro, altså 36 millioner norske kroner.

Gode inntekter

Det gir TIL inntekter på 2,85 millioner, og det er iTromsø som formidler den ferske nyheten til TIL-direktør Ulf Johansen.

— Sier du det? Det er fantastisk hvis det har skjedd. En gladnyhet. Den beste nyheten vi kan få på en fredag før helg, sier Johansen.

Fem prosent (1,8 millioner kroner) skal deles i såkalte solidaritetsmidler mellom fotballakademiet Diambars i Senegal og TIL, altså 900.000 kroner til hver klubb.

Utover dette får TIL ti prosent av Racing Genks netto-overskudd på overgangen, som vil være på cirka 26 millioner kroner. Med andre ord ytterligere 2,6 millioner kroner til TIL.

Av disse skal Diambars igjen ha 25 prosent (650.000 kroner).

Dermed sitter TIL igjen med pene 2,85 millioner kroner i andel av dagens salg av Kara Mbodj fra Racing Genk til Anderlecht.

Skal dekke underskudd

TIL-direktør Ulf Johansen har tidligere uttalt at eventuelle inntekter fra et salg av Kara Mbodj vil gå til å dekke underskudd i forhold til budsjett på publikumsinntekter i årets sesong for TIL.

Av de 36 millionene skal først fem prosent (2,95 millioner kroner) deles mellom Diambars og TIL i såkalte solidaritetsmidler.

– Alle bonuser som kunne utløses i forbindelse med overgangen er utløst, så da må man trekke fra pluss-minus ti millioner kroner fra summen etter de fem prosentene, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

Trekker man da fram beløpet TIL allerede har mottatt på rundt ti millioner kroner, skal TIL da ha ti prosent av de resterende 46 millionene, altså 4,6 millioner kroner.

Men av det igjen skal Diambars, akademiet Kara kom fra til TIL, ha 25 prosent (1,15 millioner kroner).

— Gull verdt

— Jeg tror nok det regnestykket er rimelig nøyaktig. Det høres akkurat ut som det som er blitt presentert meg, sier Johansen - med forbehold om at den rapporterte overgangssummen er nogenlunde korrekt.

— Dette er gull verdt hvis det skjer. Hvis det er tilfellet, har vi god kontroll på året i år, sier Johansen.

TIL har slitt med svikt på tilskuersiden og en tidlig exit i NM-cupen gjorde også at budsjetterte inntekter forsvant.

— Vi har allerede gjort tiltak for å bøte på inntektstapet på publikum, sier Johansen.

Nå kan TILs sportslige apparat få midler til å forsterke spillertroppen i kampen om fornyet kontrakt i eliteserien.

— Med Thomas Drage ut og det som skjer her nå, så har i hvert fall «sporten» litt å jobbe med, bekrefter Ulf Johansen.