Lyn må legge om kursen på ny. Dårlig økonomi førte til spillerflukt i høst. Klubben, som var svært nære å rykke ned fra 2. divisjon i fjor, hadde ikke lenger råd til å lønne spillerne sine.

Profilene Rune Isaksen, Armin Sistek og Walid Idrissi er blant spillerne som har forlatt klubben.

En haug med nye spillere er hentet inn, tidligere landslagsspiller og englandsproff Trond Andersen er ny hovedtrener. Han har hatt en tøff jobb med å erstatte spillerne som dro.

– De siste tre månedene har vi brukt mye tid på spillerlogistikk. På det meste hadde vi opp mot ti prøvespillere på trening, sier Andersen.

Nå er mesteparten av troppen på plass. Årets første treningskamp mot Mjøndalen endte som forventet. Eliteserielaget cruiset inn til seier, 7-0. ## Null lønn

I høst tok styret i breddedelen av Lyn over styreplassene hos toppfotballsatsingen. Ny styreleder ble Anne Marie Due, som forteller at styret tidlig ville stake ut en ny kurs.

– Det ble tydelig kommunisert til alle spillerne at de ikke kom til å få lønn. Sånn som økonomien er nå må man sette tæring etter næring, forklarer styrelederen. Hun legger til at klubben heller vil prioritere et sterkt trenerteam enn lønn til seniorspillerne.

Som en konsekvens av dette må det satses på unge spillere. Heldigvis har Lyn en gigantisk barne— og ungdomsavdeling med rundt 115 lag. Det gir grobunn for egenutviklede spillere til seniorlaget. Både junior- og guttelag spiller i år i interkretsserien, det øverste nivået for aldersbestemt fotball på Østlandet.

Styreleder i Lyn, Anne marie Due.M Foto: Advokatfirmaet Hjort

Stolt historie

I tillegg har Lyn endelig fått frem en guttespiller på aldersbestemte landslag igjen. Anders Johan Johansen var med i troppen til en turnering i Tyrkia i slutten av januar.

– Vi har mange spennende unge spillere i troppen. Derfor håper jeg at noen av dem allerede i år tar steget opp på seniornivå. Utskiftningene i troppen har gitt mange av juniorspillerne sjansen til å vise seg frem, forklarer hovedtrener Andersen.

Lyn er ikke en hvilken som helst klubb i bunnen av 2. divisjon. En stolt historie og opp mot 2000 tilskuere er uvanlig i divisjonen. Det gjør at klubben er attraktiv, selv uten å kunne tilby lønninger.

Trond Andersen spilte 38 kamper for A-landslaget. Her feirer han en scoring med Steffen Iversen. Foto: NTB scanpix

– Lyn er heldigvis fortsatt en attraktiv klubb å spille for. Både klubbens historie og interessen rundt klubben gir oss kanskje en liten fordel, sier den tidligere Wimbledon-proffen, som legger til:

– Mange av spillerne har fått bedre økonomiske betingelser i andre klubber. Flere av disse ønsket vi å beholde, utdyper Andersen.

Tøff sesong

Hovedtreneren føler han mangler en angrepsspiller, en midtbanespiller og en midtstopper for å gjøre troppen komplett. Den nye sjefen bak roret på Lyn-skuten er fortsatt litt usikker på hvor sterkt laget er i forhold til divisjonskollegene. 2. divisjon, avdeling 1, blir i år nesten en ren "trikkeserie". Fem av lagene holder til i Nord-Norge, mens resten kan nås med kollektivtrafikk i hovedstaden. Spesielt oppgjørene mot Skeid blir en lekkerbisken for tilhengere av Oslo-fotballen.

– Med så mange spillere er det litt tidlig å si hvor vi står i forhold til de andre lagene vi møter i serien, innrømmer Andersen.

Terminliste 2. divisjon, avdeling 1