Lyn – Lommedalen 9-0

FROGNER STADION (aftenposten.no):

Med søndagens 9-0-seier over Lommedalen, beviste Lyn nok en gang at de er for gode for 3. divisjon. Men for trener Finn Bredo Olsen har det økende presset faktisk vært et stressmoment.

— Helt siden vi rykket opp fra 6. divisjon, var det forventet at vi skulle fortsette i samme spor. Når alle forventer at vi skal vinne hele tiden, og score mål før det har gått 20 minutter, har vi på en måte spilt cupfinale hver uke. Jeg er utrolig stolt over hvordan guttene har taklet det, sa Bredo Olsen til Aftenposten etter at jobben var gjort søndag.

Har ambisjoner

Han innrømmer at det stort sett har gått på skinner etter at han tok over i 2010. Fansen har vært fantastiske og spillerne «er enige om det meste». Men kampene blir stadig tøffere.

- Vi vil jobbe knallhardt for å hevde oss i 2. divisjon. Likevel er det galskap å snakke om et nytt opprykk allerede , sier treneren.

Endre Fotland Knudsen spilte eliteseriefotball for Lyn før konkursen i 2010. 24-åringen er i alle fall glad for å være et skritt nærmere øverste nivå.

— Jeg merket psykisk at det var stor forskjell på å spille i 6. divisjon og eliteserien, men nå er jeg kjempemotivert for å hjelpe klubben videre. Det skal supporterne har mye av æren for, mener midtbanespilleren, som har landskamper på U21-nivå.

- Trenger en plan

Sture Fladmark fikk Kniksen-prisen for å ha ført Lyn til tredjeplass i eliteserien i 2002 og har fulgt klubben tett i etterkant. Han advarer mot å skru forventningene i taket selv om Lyn nok en gang har lagt en divisjon bak seg.

— Klubben trenger en langsiktig plan for å hevde seg i toppen på nytt. Det kan bli for mye å forlange et nytt direkte opprykk, men det kan gå rette veien hvis de er godt forberedt på det som kommer. Det er fantastisk at det har gått så bra etter at de fikk seg en knekk. Jeg tror vi snart får se dem tilbake i eliteserien, sier Fladmark, som også har åtte år i klubben bak seg som spiller.

I dag jobber han for Kjetil Rekdals Aalesund.

Frem mot neste år vil det trolig gjøres endringer både i spillergruppa og i administrasjonen. Daglig leder i Lyn, Svein Erik Hope, mener klubben har lært av årene lenger ned i seriesystemet.

— Vi er klare for tilværelsen i 2. divisjon. Planene for 2013 er ikke lagt, men vi vil legge opp et fornuftig løp og ta lærdom av det klubben har opplevd. Da ønsker vi ikke å gjøre noe «overilt», forsikrer Hope

Fakta

Lyn fotball

Stiftet: 1896

Hjemmebane: Frogner stadion.

Hovedtrener: Finn Bredo Olsen.

Supporterklubb: Bastionen.

Vant 6. divisjon etter at eliteserielaget gikk konkurs i 2010. Vant 4. divisjon i 2011 etter å ha overtatt annetlagets plass.

Vinner av 3. divisjon i 2012 tre runder før slutt.