Det bebudede billettkaoset og det enorme oppmøtet uteble (8890 solgte billetter), men Bataljonen ga alt mot Jerv onsdag kveld, og til slutt fikk de svar hos Azar Karadas.

Brann stanget mot Jerv hele kampen og slet med å bryte gjennom hos sørlendingene, men da Azar Karadas kom innpå med en halvtime igjen endret det alt for Brann, som nå har direkte opprykk et lite stykke ned i lommen.

Det tok Karadas bare 42 sekunder å score. Han kom innpå da Brann fikk frispark, og scoret med sin første berøring på ballen da han headet inn dødballen fra Fredrik Haugen.

SEIERSJUBEL: Her jubler Brann etter Azar Karadas har punktert kampen med sin andre scoring for kvelden. Brann vant kampen mot Jerv med 2-0. Foto: Erlend Dalhaug Daae

Fem minutter før slutt var Karadas der igjen. Fredrik Haugen chippet frekt over Jervs keeper Øyvind Knutsen, og ble nektet av Jervs forsvar som reddet på streken. Men på returen var Karadas der, og dermed vant Brann 2–0.

Frustrasjon i første omgang

Kampen begynte svært slapt, men etter hvert i 1. omgang kom Brann godt i gang og fikk full kontroll. Brann hadde ballen mest, og så kvasse ut ved flere anledninger, men når det kom til stykket sviktet det. Spesielt ved et en del anledninger hadde Brann fantastiske kontringsmuligheter – nesten hver gang initiert av en god Fredrik Haugen – men dårlige valg eller svak presisjon ødela.

NÆRE PÅ: Kjempemulighet for Brann blir såvidt reddet av Jervs keeper Foto: Erlend Dalhaug Daae

Det ble bare to store sjanser til Brann før pause, ved Kasper Skaanes og Amadaiya Rennie. Begge to hadde sjansen fra kort hold, men misset. Dermed ble de første 45 minuttene slik som Jerv ønsket. Brann prøvde, men Jerv unngikk det meste av sjanser imot.

Karadas avgjorde

I annen omgang startet Brann med et noe annet lag. Sivert Heltne Nilsen haltet litt på slutten av første omgang, og dermed ble han erstattet av Eirik Birkelund.

Annen omgang ble en langt mer åpen kamp. I det 50. minutt skjøt Jervs Denis Antwi et skudd som satte Piotr Leciejewski på prøve, men polakken slo til corner. Noen få minutter senere var Brann farlig frempå med Jonas Grønner på en corner, men uten suksess.

Etter hvert festet Brann grepet om kampen, med Fredrik Haugen som motor og Eirik Birkelund som bensin.

Med en halv time igjen av kampen gjorde Azar Karadas sin entré, som så mange ganger før denne sesongen, da han erstattet Steffen Lie Skålevikk på topp. Det ble også forløsningsstunden i kampen. Fredrik Haugen slo inn et frispark fra høyrekanten, og med sin første berøring på ballen nikket Karadas ballen perfekt først i stadion-matten og så i nettet – utakbart for keeper.

Satte punktum

Brann-spillerne takker fansen etter seieren mot Jerv Foto: Erlend Dalhaug Daae

Slutten på kampen var lenge en slags transportetappe. Jerv prøvde seg litt, men klarte egentlig aldri å true Brann. Så, i stedet for utlikning, kom Branns fortjente 2-0-scoring. Rennie og Birkelund gjorde forarbeidet, Haugen scoret nesten med en flott chip som ble reddet på streken, og returen satte Karadas i mål til 2–0.Dermed er Brann på 2. plass i 1. divisjon, som gir direkte opprykk, med seks poeng ned til Kristiansund, som har én kamp mindre spilt.