Vurdert av Bergens Tidende og Agderposten.

Onsdag klokken 19 smeller det på Stadion. Brann møter Jerv i den 26. og fjerde siste serierunden i 1. divisjon. Hjemmeseier fører Brann langt nærmere opprykk til eliteserien.

Den spennende Brann-høsten kan du følge på bt.no/opprykk — hver dag.

Jerv fra Grimstad er et nyopprykket lag som har gjort det skarpt i år. I vårens møte med Brann, ledet de gule og blå 2-0, men greide ikke hale i land mer enn uavgjort. De ligger på kvalifiseringsplass når sesongen bare er noen uker unna å være over.

Ved hjelp av Jerv-lokal ekspertise i Agderposten, har BT-sporten vurdert samtlige av spillerne det er ventet at vil starte onsdagens kamp. Skalaen får fra 1 til 10. Hva vurderingene viser? At Brann er littegranne bedre!

Branns 11’er:

6 Piotr Leciejewski

Divisjonens beste keeper er i form. Har ikke vist svakhetstegn siden bortekampen mot Sandnes Ulf i sommer. God én-mot-én, god på strek.

4 Amin Nouri

Stabil, men ikke på et enormt høyt nivå. Får jobben gjort, og kan til tider briljere offensivt. Defensivt har han mer å jobbe med. Stigning i form i det siste.

6 Bismar Acosta

Har havnet litt i skyggen av stoppermakkeren, men Acosta har spilt storveis i siste halvdel av sesongen. Sterk og knallhard i duellene.

7 Vadim Demidov

Sjefen kommer fra en dominant opptreden i Kristiansund og har så langt vært Branns beste spiller. Gjør få feil og utstråler lederevner.

MER BRANN-JUBEL?: Erik Huseklepp, Steffen Lie Skålevik, Anders Barmen, Ruben Kristiansen og Brann møter Jerv hjemme i Bergen onsdag kveld. Dette bildet er fra seieren mot Fredrikstad. Foto: Digitalsport

7 Ruben KristiansenDu finner ikke bedre venstreback i 1. divisjon. Rask, smart, teknisk god og løpssterk. Kan utfordres defensivt, og har en flatere formkurve enn ønsket.

4 Kasper Skaanes

Potensialet sier noe helt annet enn fasiten, foreløpig. Men også Skaanes har vist fin stigning i formen, og boblet av overskudd i Kristiansund sist.

5 Sivert Heltne Nilsen

Stabil spiller, sjelden svak eller enormt god. Til å stole på. Gjør drittjobben for mer offensivt anlagte lagkamerater, men kan bli mer presis og kreativ.

6 Fredrik Haugen

Har kanskje vært Branns fremste spiller i høst. Har funnet seg til rette som indreløper. Målfarlig fyr, som tilfører midtbanen nødvendig oppfinnsomhet

Bergens Tidende blir ikke helt klok på Branns Amadaiya Rennie. Foto: Digitalsport

5 Amadaiya RennieFugl og fisk, salt og pepper. Alt på samme tid. Overhodet ikke pålitelig, definitivt tidvis gnistrende. Best mot lag som gir ham rom, da er han giftig.

5 Steffen Lie Skålevik

Slaven løper i 90 minutter, og belønnes tidvis med scoring. Et produkt av sin egen arbeidsmoral, den kan hjelpe Brann opp en divisjon.

6 Erik Huseklepp

Også stabil. Har sjelden levert svake forestillinger i år, men har vært involvert i uvant få scoringer til ham å være. Har fått et oppsving i høst, men må bevise igjen nå.

SUM: 61

Jervs 11'er:

5 Øyvind Knutsen

Har tatt store steg denne sesongen, men er ikke kvitt tendensen til å rote i feltarbeidet. Har lett for å komme på halvdistanse og er et hakk under Leciejewskis klasse.

4 Dejan Corovic

Back som har kjempet seg inn på laget i løpet av sesongen. Gjør sjelden tabber, men er heller ikke den som oftest gjør det mest imponerende. Pålitelig.

6 Nils Petter Andersen

Har vært god i et godt Jerv-forsvar som har sluppet inn fem færre mål enn Brann. Duellsterk og plasseringssikker veteran.

4 Espen Knudsen

Ble danket ut på backen av Corovic, men får sjansen fordi Glenn Andersen har karantene. Allsidig forsvarsspiller som har spilt lite med sin nye makker.

Jerv-spiller Henrik Robstad. Foto: Fædrelandsvennen

7 Henrik RobstadEn solid spiller med det offensive som sitt fortrinn. I Agder finnes det dem som mener han kunne spilt venstreback på nesten alle norske lag — også i eliteserien.

4 Christoffer Myhre

Ble omskolert til en kantrolle denne sesongen og har variert i prestasjonene. Kan stelle i stand mye trøbbel hvis han har dagen. Brukbar innleggsfot.

6 Jan Jenssen

En av de mest undervurderte i 1. divisjon. Har enorm løpskapasitet og god pasningsfot. Leser spillet bra og er viktig for Jerv-midtbanen. Valgte lavere divisjoner fremfor Start tidligere.

4 Christopher MacConnacher

Har erstattet langtidsskadede og gode Mohammed Fuseini. Et arbeidsjern med et fint skuddbein. Vurderes som en trygg spiller.

5 Andreas Hagen

Anvendelig fyr, som trolig er kantspiller mot Brann. God med ballen, men er ikke alltid den som preger kampene mest.

5 Dennis Antwi

Uforutsigbar spiller med grei fart. Har bare spilt syv kamper, men foretrekkes trolig foran tidligere Start-spiss Alexander Lind. To mål til nå.

6 Ohi Omoijuanfo

Formspiller! Er toppscorer med 12 mål, de fleste har kommet i høstsesongen. Fysisk sterk spiss, men han kan trenge mange sjanser for å score.

SUM: 56