Lagene som i fjor rykket opp fra 1.divisjon har alle mer enn nok med å overleve i eliteserien. Sandefjord, Tromsø og Mjøndalen sliter tungt. Men Lars Arne Nilsen vurderer likevel det som verre å rykke opp fra en tett 1. divisjonsavdeling enn å holde seg i eliteserien.

Se våre nye Brann-sider

— Jeg tror det er vanskeligere å rykke opp enn å holde seg. Vi har 14 kamper på rad uten tap nå, vi ville nok plukket noen poeng også i eliteserien med de prestasjonene vi har levert.

Ikke mange: Sivert Heltne Nilsen tror ikke mange eliteserielag kunne kopiert Branns rekke på 14 ubeseirede kamper i 1. divisjon. Foto: Håvard Bjelland

Branns eneste målestokk mot toppnivået i år, var cupkampen mot Saprsborg i sommer. Da var Brann best, men røk ut på straffespark. Lars Arne Nilsen advarer mot å tro at Brann nå er automatisk gode nok for 16-lagsselskapet i etasjen over.— Vi er ikke i eliteserien, vi mangler en del ting i forhold til det. Jeg vil ikke snakke så mye om hva vi må bli bedre på nå - før denne kampen. Men det er en del. Og det skal vi jobbe med - hvis vi klarer å rykke opp.

Blir Demidov klar til onsdagens kamp?

- Bra eliteserienivå

Brann-spillerne som i sommer kom til Brann fra nettopp eliteserielaget Vålerenga tror Brann har nivået inne.

— Jeg synes vi har et bra nivå inne, på vårt beste har vi et bra eliteserienivå. Så gjelder det å heve bunnivået, sier Ruben Kristiansen.

Han peker spesielt på en periode i hjemmekampen mot Bryne som et eksempel på spill som må forbedres dersom Brann rykker opp.

— Vi har vært gode i en lang periode nå. Men det er det lille steget vi må ta, heve bunnivået.

- Hadde dere greid dere i eliteserien?

— Ja, og det er derfor jeg kom hit. Det er nivåforskjell, men for oss er det hele tiden en utfordring å være på tå hev. Det er selvfølgelig tempoforskjell mellom disse divisjonene, man blir mye hardere straffet for feil i eliteserien.

— Ikke mange hadde klart det

Onsdag kveld spiller Brann en avgjørende kamp mot Jerv på Stadion. Seier i den kampen gjør at Brann kan plassere en fotballstøvel i eliteserien.

Sivert Heltne Nilsen påpeker at jobben i den kampen må gjøres før Brann kan sverme om andre divisjoner. Men understreker likevel at Branns rekke på 14 kamper uten tap ikke hadde vært enkel å kopiere selv for lag fra det høyere nivået.

— Vi har ikke tapt på 14 kamper, det er ganske godt gjort. Jeg tror ikke det er mange eliteserielag som hadde klart det. Det er en bra prestasjon mange elitelag skulle slitt med.

Han tror ikke gapet mellom divisjonene er så avskrekkende:

— Vi presterer solid, at eliteserien skal være så langt unna, kan jeg ikke skjønne - det tror jeg ikke skal være noe problem. Men vi har fortsatt en jobb som skal gjøres mot Jerv, sier midtbanemannen.