Ni år gamle Joakim og familien fra Trøndelag er på norgesferie, og planen var å se Viking mot Rosenborg da de var i Stavanger.

— Joakim blir stadig mer ivrig på å følge Rosenborg, men han har aldri vært med meg på en bortetur før. Så derfor bestemte vi oss for å bestille fly ned til Stavanger for å se kampen. Han har telt ned dagene til vi skulle reise, sier Joakims mor, Tove Leknes til Adresseavisen.

Flyttet kampen

Den planen gikk i vasken da Norges fotballforbund bestemte seg for å si ja til Rosenborgs forespørsel om å flytte kampen.

— Jeg har jo fulgt Rosenborg såpass lenge at jeg visste at kampen kunne bli flyttet når vi spiller kamper om å komme til europaligaen eller Champions League, men vi ble veldig skuffet da de bestemte seg for å flytte den vekk fra den helga, sier Leknes.

De bestemte seg likevel for å gjennomføre reisen til Stavanger. Tove Leknes har vært aktiv i Kjernen i mange år, og kjenner derfor lederen av Vikings supportergruppe, Vikinghordene.

Vikingsupporternes leder Tommy Nærland (t.v.) og Roar Åkerlund ga bort drakten de møtte Joakim Leknes. Foto: PRIVAT

— Vi møtte de i Stavanger i går, og da hadde de med en overraskelse til Joakim. Han lyste opp da han fikk en signert RBK-drakt. Da ble ikke turen helt bortkastet likevel, sier hun, og niåringen er helt enig.- Drakta var veldig, veldig, veldig, veldig fin, sier han.

- Smakte nok bedre enn tre poeng

Hvorfor Vikinghordene satt på en signert RBK-drakt vet ikke leder i Vikinghordene, Tommy Nærland.

— Joakim ble ganske skuffet over at han ikke fikk sett kampen. Men så fant vi ut at vi hadde en signert Rosenborg-drakt liggende, og den smakte nok bedre enn tre poeng mot Viking. Han ble i alle fall veldig glad, sier han til Adresseavisen.

Han er kritisk til utsettelsen av kampen, og forstår at de tilreisende var skuffet.

— For oss som bor i samme by spiller ikke økonomien så veldig stor rolle, men jeg kjenner at dersom det hadde vært motsatt og det var vi som skulle til Trondheim, så hadde jeg vært rimelig forbannet, sier Nærland.

I stedet for Rosenborg-kamp ble det tur til parken og restauranten Flor og fjære i Stavanger, før turen nå går videre til Kristiansand og Dyreparken. Med en ny signert RBK-skjorte i bagasjen.