For aller første gang siden det noe overraskende opprykket ligger Åsane i fare for å rykke ned igjen til 2. divisjon.

Åsane tapte nemlig 2–3 mot Ranheim i Trondheim søndag, og ble dermed forbigått av både trønderne og Fredrikstad på tabellen.

Det prøver Åsane-spillerne å ikke hefte tankene med.

— Vi kan ikke tenke noe på det. Vi har halvparten av kampene igjen å spille og vi har prestert såpass bra at vi kan ta nok poeng til å holde oss i divisjonen, sier Rune Gravdal.

— Bittert

Backen scoret Åsanes første mål i kampen på et straffespark i midtveis i annen omgang. På det tidspunktet hadde dog Ranheims Robert Stene allerede scoret to ganger. Først på et noe billig tildelt straffespark, deretter på langt mer fortjent vis.

Gravdals utlikning skapte ny spenning i kampen, men da Stene fullførte sitt hat trick med 13 minutter igjen å spille, var det kjørt for Åsane.

Kjetil Kalves scoring fem minutter senere ble aldri noe mer enn et trøstemål.

— Tapet føles veldig bittert. Jeg føler egentlig at vi hang bra med spillemessig, spesielt i annen omgang. At Ranheim tok med seg alle poengene i denne kampen er kanskje litt ufortjent, sier Gravdal.

Nekter å skylde på straffen

Kaptein Jahn-Ove Wiik gir den samme analysen av kampen.

— Jeg synes ikke at vi var så mye dårligere enn Ranheim, men de scoret på de sjansene de hadde. Det er nå en gang det fotball handler om, sier han, og nekter å bruke den billige straffen imot som en unnskyldning.

— Det kan vi ikke gjøre. Ballen spratt tilfeldig opp i armen på Vegard (Leikvoll Moberg) og dommeren dømte straffe. Det var en avgjørelse som kunne gått begge veier, men Ranheim burde kanskje hatt en annen straffe senere i kampen også, sier kapteinen diplomatisk.

— Dere er nå i en uvant posisjon – på nedrykksplass. Hvordan takler dere det?

— Det får tiden vise. Nå skal vi først ta en ferie, som jeg tror vil gjøre oss godt. Kampprogrammet har vært tettere enn vi har vært vant med i vår, og det har ført med seg en del slitasje. Nå skal vi spare krefter til høsten, sier Wiik.