RANHEIM – ÅSANE 3-2

RANHEIM (Adressa.no): Med en hardt tilkjempet seier mot nedrykksrivalen Åsane klatret Ranheim søndag kveld videre på tabellen i 1. divisjon. De er nå på 11. plass, med to poengs margin til motstander Åsane, som er første lag under streken.

Det gjorde de etter kamp hvor Robert Stene scoret tre mål og ble dagens helt – uten egentlig å være veldig synlig i løpet av kampen. Uttellingen var det imidlertid fint lite å si på – de tre scoringene kom på de tre sjansene spissen kom til.

Den første scoringen kom etter allerede drøye ti minutter etter at Ranheim ble tildelt straffe etter hands av en Åsane-spiller. Stene var riktig så sikker fra ellevemeteren – 1-0. ## Stene igjen…

Etter dette dominerte Ranheim resten av første omgang. Like før halvtimen trodde «hele stadion» det sto 2-0. Ranheim leverte en mønsterkontring med Tobias Øwre Gjertsen i hovedrollen. Avslutningen til Gjertsen var bra, keeper kunne ikke stanse den – og målmusikken dundret ut av høyttalerne på stadion. Men scoring var det ikke – ballen gikk klokkerent i stolpen og ut i spill igjen.

Like før pause var Ranheim igjen på en flott kontring, men heller ikke nå ble det uttelling, denne gangen var det Rømo Skille som ikke klarte få ballen i mål.

Åsane på sin side kom først til en sjanse litt ut i andre omgang. Like etterpå kom enda et par bra muligheter for bergenslaget. Men da det så ut som om Åsane hadde festet grepet, så brukte Robert Stene høyrefoten på ny og sørget for 2-0 etter timen.

Man trodde da at kampen var avgjort, men Åsane ville det annerledes og reduserte rett etterpå på straffespark etter en mislykket takling av Løkberg.

…og Stene enda en gang

Robert Stene var imidlertid fast bestemt på å beholde matchvinnerstatusen og var kjapt frampå da ballen ble liggende fri i feltet drøye ti minutter før slutt, og dermed 3-1. Men heller ikke nå var det avgjort. Åsane reduserte til 3-2 med åtte minutter igjen – og dermed var det nervøst for Ranheim-supporterne de siste minuttene. Men det holdt inn, og Ranheim tok sine tre poeng mot Åsane, som dermed duppet under nedrykksstreken.

Verre gikk det med Levanger, som borte mot tabelljumbo Nest-Sotra mistet to poeng. De ledet 1-0 etter scoren av Adria Mateo Lopez etter 51 minutter. Hjemmelaget utlignet imidlertid etter 72 minutter, og Levanger er dermed tredje sist på tabellen, med fire poeng opp til trygg plass.

Halve sesongen gjenstår for Levanger til å skaffe seg de nødvendige poengene for å nå målet om å berge plassen.