Nest-Sotra 1-1 Levanger

ÅGOTNES (bt.no): Ferien kommer nok veldig beleilig for Nest-Sotra, som etter 15. serierunder fortsatt famler i mørket.

Tre poeng var en nesten en nødvendighet da kollegaene fra bunnen av tabellen, Levanger, kom på besøk til Ågotnes.

Men igjen måtte Nest gå av banen uten tre poeng. Adria Mateo Lopez sendte Levanger i ledelsen, og hjemmelagets desperate press mot slutten endte aldri med noe mer enn en redusering fra Joakim Hammersland.

Dermed ser det fortsatt blytungt ut for Nest, som nå har hele åtte poeng opp til trygg grunn i 1. divisjon.

Levanger i ledelsen

I en særdeles viktig kamp for begge lag, var det en førsteomgang preget av at både Nest og Levanger ikke ønsket å slippe inn det første målet.

Levanger var nærmest å ta ledelsen da Benjamin Stokke traff tverrliggeren med et langskudd etter drøye kvarteret, men det var stort sett det eneste forsøket som var verdt å nevne fra den innledende omgangen.

I den andre skulle det dog åpne seg, og mannen som skal ha skylden for det er Levangers spanjol Adria Mateo Lopez. Etter 51 minutter satte han inn Levangers ledermål med en avslutning fra 20 meter.

Utligning og store sjanser

Scoringen var et skudd i baugen for et Nest-lag i poengnød, men strilene nektet å gi opp. Trener Ruben Hetlevik la om til to spisser, og skulle få betalt for den langt mer offensive tilnærmingen etter 72 minutter.

Kristoffer Zachariassen dro seg forbi en mann og spilte ballen til Joakim Hammersland. Alene med keeper hadde den tidligere Åsane-spilleren få problemer, og utlignet ledelsen.

I sluttminuttene fikk Nest flere gode muligheter til å ta med seg alle tre poengene, men svake avslutninger fra Simen Næss og Steffen Skålevik gjorde at det endte med poengdeling på Ågotnes.