DIREKTE 20.30:NORGE-MONTENEGRO.

Montenegro ble Europamester i 2012, men de klarte aldri å stoppe Ida Alstad (30) i finalen som gikk til ekstraomganger.

Alstad scoret 11 mål og spilte sitt livs landskamp. I kveld møtes lagene i Kolding i kvartfinale i VM.

Kan bli angrepsjoker

— Jeg tror hun vil gi noen knallharde taklinger. Hun har hatt mest fokus på forsvarsspillet, men hun er jo med i ankomstfasen også. Jeg tror Ida blir en joker i angrep. Hun har gjort det veldig bra på trening i det siste, sier Henriksen.

Hun gleder seg på vegne av lagvenninnen som ble hentet inn til mesterskapet som reserve mandag. Bakgrunnen var en kneskade hos forsvarssjef Mari Molid som har skapt usikkerhet i det norske laget, og landslagsledelsen valgte å hente Alstad til Danmark.

I går trente hun med lagvenninnene, og i dag tidlig kom beskjeden fra Thorir: Ida Alstad erstatter Vilde Mortensen Ingstad (20) i VM-troppen.

Kan bringe ro i laget

I tillegg til å styrke det norske forsvaret, tror Henriksen at Idas rutine kan komme godt med. Thorir Hergeirsson har snakket om at det er viktig «å ha isposer på hodet» mot Montenegro.

— Jeg tror Ida kan bringe ro inn laget. Hun er erfaren og har vært med lenge. Jeg tror de unge spillerne lytter til henne, sier Henriksen.

Hun er ikke redd for at Ida vil oppleve forventningene som nå hviler på henne inn i mot kvartfinalen som for stort.

— Jeg tror Ida takler presset. Hun er klar for dette. Hun vil prestere når hun er det. For henne er ikke det noe stress. Hun har forberedt seg godt, mener Marie Henriksen.

Hun skal sitte hjemme i sofaen å se kampen.

— Jeg tror det blir en tøff og jevn kamp. Jeg gleder meg til å se. Det er nå det gjelder, sier Henriksen.