KOLDING: Mandag kveld kom Ida Alstad til Danmark. Katrine Lunde kommer ikke – så fremt hverken Kari Aalvik Grimsbø eller Silje Solberg ikke skader seg.

Men skulle det bli behov for Lunde, kan hun være på plass i løpet av en time. Sørlandsjenta ligger på treningsleir med klubben sin, Rostov-Don, bare få mil fra Kolding.

— Nei, det er ikke lenger aktuelt å hente Katrine så lenge Kari og Silje er friske. Jeg er like fornøyd som alltid med våre målvakter, sier keepertrener Mats Olsson. Han roser Grimsbø for innsatsen mot Tyskland.

— Kari sto sterk og hadde 43 prosent redninger. Det er meget bra mot et så godt lag. Nå er det bare å studere hva vi skal forbedre ytterligere før kvartfinalen mot Montenegro, sier svensken, som sammen med Thorir Hergeirsson tok det tøffe valget å vrake «verdens beste keeper» i VM-uttaket, Katrine Lunde.

Andre land misunner oss

— For mange land er det eksepsjonelt å ha målvakter som tar over 40 prosent. Vi har to som har gjort det! (Silje Solberg 42 prosent og Kari Aalvik Grimsbø 40.) Av målvakter som har spilt mye er det ellers bare den nederlandske (Tess Wester, 45 prosent) som er over.

- Silje hadde vel ingen stor førsteomgang mot Spania?

— Nei, den var svak, men statistisk så det verre ut enn det var. Hun fikk ingen enkle skudd mot seg. Da blir statistikken fort seende stygg ut. Men Silje er der hun skal være, forsikrer Olsson.

Montenegro ligner Tyskland

Keepertreneren trenger ikke å forberede sine to elever på noe ekstraordinært før møtet med Montenegro i Kolding onsdag kveld.

— De ligner litt på Tyskland, med bra skyttere og bra kanter. De går hardt til i duellspillet og liker å spille til linjen, forklarer Olsson, som poengterer at keeperspillet ikke er noe man kan vurdere isolert.

— Fungerer forsvaret, så fungerer målvakten. Fungerer målvakten, så fungerer forsvaret. Det følger hverandre.

- Og hvordan får keeperne et godt forsvar foran seg mot Montenegro?

— De må takle i stedet for å blokkere.