— Jeg er ydmyk og beæret. Jeg tar det som et hyggelig kompliment å bli spurt om å ta et slikt verv, sier Fredrik Winsnes.

Valgkomiteen la frem sin innstilling til nytt styre på klubbens medlemsmøte på Lerkendal mandag kveld.

Ute siden karriereslutt

I innstillingen legges det opp til at Winsnes overtar Ola By Rises plass som varamedlem i styret. By Rises ferske kommunaldirektørjobb står i veien for videre styrearbeid for RBK.

— Jeg har ikke vært inne i fotballen etter at jeg la opp og har savnet det. Dette er en fin måte å være med på, og en viktig funksjon i klubben, sier Winsnes.

Koteng står støtt

Allerede i august røpte styreleder Ivar Koteng til adressa.no at han ønsket å fortsette.

(krever innlogging) — Ja. Jeg har lyst til å fortsette som styreleder. Så må jeg se om det lar seg kombinere med jobb. Og ikke minst må valgkomiteen finne ut hva de ønsker, sa han.

Nå er han innstilt til sin tredje strake toårsperiode av valgkomiteen. Dersom årsmøtet er av samme oppfatning, vil Kotengs lederperiode strekke seg over seks år.

— Koteng står støtt som et godt lederalternativ videre. Når han signaliserer at han fortsatt vil legge ned en betydelig innsats for klubben, vurderer valgkomiteen ham som veldig godt egnet til å fortsette som styreleder. Klubben har vært gjennom en kraftig hestekur, og Koteng har bidratt til å legge tydelige planer som har blitt fulgt. Det ville være uklokt å ta bort noen som har vært så delaktig når prosessen fortsatt pågår, sier valgkomiteens leder Kent Ranum.

Farstad nytt medlem

Styremedlemmene Bård Benum og Vegard Heggem er også på valg. Begge har signalisert et ønske om å være med videre, og det er også valgkomiteens innstilling.

— Det var veldig naturlig for oss å gi tillitt til de som ønsket å være med videre. Kontinuitet er viktig, og de har også gjort en veldig godt jobb, sier Ranum.

Berit Malmo går ut av styret, og Synnøve Farstad er innstilt som nytt styremedlem. Farstad var tidligere profilert programleder i Schrødingers katt på NRK. Nå er hun HR- og kommunikasjonsdirektør i Norsk Helsenett. Farstad har også flere andre styreverv, blant annet i Trondhjems Turistforening.

Valgkomiteens innstilling:

Leder: Ivar Koteng (gjenvalg to år)

Nestleder: Leif Inge Nordhammer (Ikke på valg)

Styremedlemmer: Rune Bratseth (Ikke på valg), Marit Collin (Ikke på valg), Bård Benum (gjenvalg to år), Vegard Heggem (gjenvalg to år), Synnøve Farstad (Ny to år)

Varamedlem: Fredrik Winsnes (Ny ett år)