Kristoffer Hæstad, Atle Roar Håland og Peter Ijeh har vært i mediastormen siden forrige serierunde, etter uenighet rundt enkelte situasjoner.

Peter Ijeh beklaget at han hadde gitt inntrykk av at Atle Roar Håland hadde kommet med rasistiske uttalelser.

— Det var aldri meningen med mine uttalelser at Atle Roar Håland skulle beskyldes for rasisme, sier Ijeh.

Uenig med Hæstad

Etter beklagelsen til Håland, sto fortsatt Ijeh på sitt og påsto han hørte rasistiske fraser fra Hæstad. Kristoffer Hæstad på sin side benektet på det sterkeste at han hadde sagt noe slikt, og partene kom ikke til enighet om hva som ble sagt.

Til tross for uenigheten ble de tre enige om å legge denne saken bak seg slik at de kan fokusere på fotballen. Det har vært en stor personlig påkjenning for dem, og alle var enige om at det var en påstand mot påstand-sak.

Generalsekretær Karen Espelund er glad for at spillerne har snakket sammen. Hun vil ikke forfølge saken videre.

— Det er meget voksent gjort av spillerne å gå i direkte dialog i denne vanskelige saken, og jeg vet de har gjort det de kunne for å få klarhet i hva som har skjedd. Slik jeg ser det er det ikke mulig å komme videre i denne saken, og jeg vil respektere at spillerne sier at de har lagt saken bak seg. NFF har derfor i forståelse med klubbene, besluttet ikke til å forfølge denne saken videre, sier Espelund i en pressemelding fra NFF.

Bjørnebye: - Folk er lei

— Jeg tror folk er lei. Nå er det punktum. Det er alt jeg har si, sier Start-trener Stig Inge Bøjrnebye, til Fdralandsvennen.

— Jeg er følelsesmessig glad saken er lagt død. Vi er opptatt av opprettholde det gode forholdet til Viking også i fremtiden, sier Svein Mathisen, sportsdirektør i Start.