Les også:

Web-TV:

---

– Det tror jeg. Hvis noen som opplever dette i fremtiden tar opp saken, kan de oppfatte at det vil bli vanskeligere å bli trodd på grunn av måten Start stempler Ijeh på. Jeg syntes utspillene deres i saken er merkelige, sier Mette Andersson, førsteamanuensis ved sosiologisk institutt, Universitetet i Bergen.

Hun sikter til Start-lederes utspill i diverse medier, der Erik Solér kaller Peter Ijeh for løgner, og Svein Mathisen kaller uttalelsene hans for feige.

Hun får støtte av Sigve Soldal Bjorstad, spesialrådgiver i Geelmuyden. Kiese, som har fulgt saken nøye gjennom mediene.

– Jeg syntes det er forunderlig at de går så hardt ut mot Ijeh, og fra et kommunikasjonsmessig ståsted er det useriøst. Det er mulig å tilnærme seg denne saken på en mer forståelsesfull måte. Hva om dette dreier seg om en misforståelse? Og hvorfor går de ikke ut med hva Hæstad har sagt dersom det ikke er rasistisk? undrer Bjorstad, som mener Viking har opptrådt langt mildere enn Start.

– De har opptrådt roligere og på en mer ansvarlig måte, mener Bjorstad.

Dessuten mener både han og Andersson at det første som burde skjedd var at begge klubbene fikk spillerne til å snakke sammen.

– De burde håndtert det på en mer seriøs måte, og fått spillerne til å snakke sammen, sier Andersson.

Sports og mediedirektør i Start, Svein Mathisen, slår tilbake mot begge.

– Kommunikasjonseksperter er verdensmestere i etterpåklokskap. Dessuten uttaler de seg på sviktende grunnlag. De kjenner ikke hele saksgangen, sier Mathisen, som påpeker at han aldri har kalt Ijeh for feig, men at fremgangsmåten hans er feig.

– Kunne dere gjort ting annerledes?

– Ja, det er sikkert noen ting vi kunne gjort annerledes, sier Mathisen, uten å ville utdype hva.

---

Vi kårer eliteseriens beste supportersang: Lytt og gi din stemme

Norges beste manager? Delta i spillet og vinn 20 000 kroner