IJEH-SAKEN: Etter at Start-kaptein Atle Roar Håland er frikjent i rasismeanklagene fra Viking-spiss Peter Ijeh, har Start-spilleren krevd en offentlig beklagelse fra Ijeh. Og Håland truer med å gå rettens vei for å høre unnskyldningen.

Noe som neppe skjer, tror fot-ballagent og advokat Gunnar Martin Kjenner:

– Rettsapparatet er ikke til for å skaffe unnskyldninger, sier Kjenner til Aftenbladet.

– Erfarne advokater advarer dessuten klienter mot å kjøre slike saker. Det er sjelden det kommer noe godt ut av nettopp slike saker, fortsetter Kjenner.

KAN KREVE PENGER

Skulle Håland gjøre alvor av truslene, kan det ende med at Ijeh må betale for uttalelsene sine.

– Det vil her være snakk om et injuriesøksmål etter ærekrenkelser. Og ærekrenkelser kan ende i erstatningskrav, som kan gjøres opp i penger, sier Kjenner.

STØTTER KJENNER

Når det gjelder krangelen mellom Peter Ijeh og Start-spiller Kristofer Hæstad, tror advokat Arvid Sjødin at saken heller aldri ender i retten:

– Hvem andre enn Vår Herre kan vite hva som er blitt sagt i den saken? Dette er ingen sak for retten. Nei, den beste måten å løse dette på er voksen oppførsel og en unnskyldning på bordet fra begge to. Et godt, gammeldags konfliktråd, sier Sjødin.

Han er av samme oppfatning som kollega Kjenner når det gjelder injuriesøksmål:

– Jeg har selv vært saksøkt i en ærekrenkelsessak i syv år, og det koster mer enn det smaker. Det unner jeg ikke min verste uvenn å oppleve, melder Sjødin.