Den 14. etappen fra Alpago til Corvara i Dolomittene ble på forhånd utropt til å være kongeetappen i årets ritt. Rytterne var over flere tøffe fjell i løpet av de 210 kilometerne til Corvara.

Colombianske Chaves avgjorde kampen om etappeseieren på de siste meterne og henviste Kruijswijk til annenplassen. Flere av sammenlagtfavorittene tapte tid.

LES OGSÅ:

Det var stor angrepslyst allerede fra start på etappen, og tidlig kom ikke mindre enn 37 ryttere løs i brudd. Med seks mil igjen til mål hadde utbryterne fortsatt mer enn seks minutters forsprang til feltet.

Flere av bruddrytterne forsøkte å gå solo opp de to siste fjellene, men ble hentet én etter én.

Blant favorittene forsøkte italienske Vincenzo Nibali å rykke seg løs med 27 kilometer igjen å sykle, og fartsøkningen sved særlig for det spanske Movistar-laget. Verken sammenlagtleder Andrey Amador eller veteranen Alejandro Valverde klarte å henge med.

Kort tid etterpå havnet Nibali selv i problemer, og plutselig fikk nevnte Kruijswijk og Chaves mange sekunder på hjemmehåpet.

Til mål kom Chaves og Kruijswijk sammen med Giant-Alpecins Georg Preidler og BMC-rytter Darwin Atapuma. Førstnevnte var sterkest i spurten.

Sammenlagt leder nå Kruijswijk med 41 sekunders forsprang til Nibali. Etappevinner Chaves følger deretter, ytterligere 41 sekunder bak. (©NTB)