Tour of Norway hadde lørdag kommet til fjerde etappe, hvor målgang forventes mellom 18 og 18.30. Edvald Boasson Hagen ble til slutt sterkest, da en gruppe på drøye ti mann spurtet om seieren. Hagen måtte slite, men Sondre Holst Enger kom akkurat ikke opp.

Edvald Boasson Hagen vant fjerde etappe av årets Tour of Norway. Her fra en tidligere etappe. Foto: NTB Scanpix

— Utrolig godt å ta den spurten, sa Boasson Hagen til TV 2 etter etappen. Men med 40 kilometer igjen av etappen skjedde det som ikke skal skje.

En løs hund forvillet seg inn i løypa foran et samlet hovedfelt. De fleste klarte å stoppe, men flere ryttere måtte i asfalten da de ikke klarte å bremse fort nok.

— Det er jo veldig trist å ryke på grunn av en bikkje. Hvor er eieren til den hunden, sa TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen.

Blant de som gikk ned var niendemann i sammendraget, Fabricio Ferrari. Han kom seg dog opp på sykkelen igjen. Andreas Vangstad fra Team Sparebanken Sør skal også ha blitt felt av hunden, og ifølge rapporter fra Mats Kaggestad på TV 2 skal han ha fått et kutt i kneet. Vangstad vant tilsvarende etappe i fjorårets ritt.

– Jeg veltet, men jeg så ingen hund. Jeg syklet litt og så var det noe galt med sykkelen. Det endte med at jeg måtte bytte sykkel og kjøre meg opp igjen, sier Vangstad til procycling.no.

Se det dramatiske klippet hos TV 2.

Nederlandske Pieter Weening forsvarte sammenlagtledelsen sin lørdag, men måtte se at Sondre Holst Enger spiste seg noen sekunder innpå. Foran søndagens avsluttende etappe fra Drøbak til Sarpsborg skiller det 39 sekunder mellom de to i teten.