— Det beste jeg har sett av Alma! utbrøt en begeistret Viasat-ekspert Gunnar Pettersen da LHKs sisteskanse nærmest overgikk seg selv i annen omgang mot tyske Thüringer. Det ga til slutt seier 28-20. Etter første omgang ledet Larvik 13-11 i sin tredje siste kamp i Champions League før sluttspillet begynner. Da hadde Alma reddet seks av 17 skudd. Etter pause var hun i alle mulige hjørner – også det umulige – og tok 15 av 24 skudd, eller 63 prosent! Det gjorde at Vestfold-jentene fikk en lett reise mot seier.

Nora Mørk førte an for Larvik i starten av kampen. Etter hvert fikk hun med seg flere, blant dem Kristine Breistøl, som scoret både på langskudd og gjennombrudd, regissert av Mørk.

Også Karoline Dyhre Breivang ble en solid bidragsyter da hun kom inn og bidro til mer flyt i Larvik-angrepet.

Takket nei til Norge

Alma Hasanic Grizovic kom også i fokus under håndball-VM i Danmark. Da ikke for Norge, men Montenegro. Hasanic har 45 landskamper for Norge i forskjellige årsklasser – inkludert A-landslaget — men ga litt opp å komme mer på landslaget da hun under EM i 2014 havnet bak Emily Stang Sando i køen for å kommme på laget til Thorir Hergeirsson.

Med dobbelt statsborgerskap takket Alma derfor ja til å spille for Montenegro i siste VM. Der ble det også et møte med Norge, men det endte med ettmålstap.

Søndag ettermiddag var Alma en vinner. Hyggelig for Larvik etter at keeperspillet sviktet hjemme mot Fleury forrige helg. Da var hverken Alma eller Sandra Toft, som var tilbake etter hjernerystelse, spesielt gode. Det ga et overraskende hjemmetap.

Trenger flere seire

Hjemmetapet for Fleury har gjorde veien til gruppeseier umulig for Larvik. Den har Rostov-Don med Katrine Lunde allerede sikret seg.

Nå handler det om å plassere seg høyest mulig for å få en lettest mulig motstander i kvartfinalen. Men aller først må laget komme til kvartfinalen. Kanskje blir det nødvendig med en seier til.

I den andre gruppen ligger det an til at Buducnost, Györ og Vardar tar de tre øverste plassene. Av disse er nok Buducnost minst ønsket. «Norske» Györ er litt svekket på grunn av skader og tapte bortekampen mot Buducnost søndag kveld 22-25. Dermed leder Buducnost gruppen to poeng foran Györ når to kamper gjenstår.