NEWCASTLE-CARDIFF 1-2

Ole Gunnar Solskjær var mannen Alex Ferguson kastet inn når hans Manchester United-lag trengte mål.

Lørdag fikk Solskjær sin managerdebut i Cardiff, og viste at også han har evnen til å gjøre smarte bytter.

Det sterke hjemmelaget Newcastle ledet 1-0 med 20 minutter igjen å spille. Men to av spillerne Solskjær byttet inn, Craig Noone og Fraizer Campbell, snudde kampen for Cardiff.

Dermed fikk Solskjær en best tenkelig start på sitt managereventyr i engelsk fotball.

— Det gledet meg hvordan de snudde kampen. To fantastiske mål, det var noe spesielt. Det er en perfekt start på vår tid her. Det er aldri lett å komme hit å spille - guttene viste sin karakterstyrke, sier Solskjær ifølge Cardiffs Twitter-konto.

Vil aldri tilgi matchvinneren

Solskjær fleipet også med tidligere Manchester United-spiller Fraizer Campbell, som ble matchvinner lørdag.

— Fraizer scoret vinnermålet, men jeg vil fortsatt aldri tilgi han for å ikke sentre til meg i min testimonial (journ. anm, en kamp til Solskjærs hyllest etter at han la opp). Det vet han!, sier Solskjær.

Den tidligere Molde-treneren fortsatte også å fri til fansen.

— Jeg er veldig glad på den tilreisende fansens vegne. Det er en lang reise! Jeg håper deres tur hjem virker kortere etter den seieren, sier Solskjær.

Farlig Ben Arfa

Newcastle har gjenom historien vært kjent på som et sterkt hjemmelag, og hadde vunnet fire av sine siste seks kamper hjemme på St. James' Park.

Vertene dominerte også banespillet mot Cardiff, og spilte seg til de fleste sjansene.

Hatem Ben Arfa har som regel blitt henvist til innbytterbenken denne sesongen, men mot Cardiff var han blant kampens mest målfarlige spillere.

Franskmannen traff blant annet tverrliggeren i begge omganger.

I den første omgangen var Ben-Arfas forsøk en av få sjanser. Etter rapportene presset Cardiff Newcastle høyt, noe som tydet på at Ole Gunnar Solskjær hvert fall hadde videreført visse aspekter ved Malky Mackays fotballfilosofi.

Cissé scoret på retur

Cardiff viste også tidvis lovende tegn fremover. Blant annet etter rundt 10-15 minutter hadde Solskjærs lag en god periode.

Newcastle fortsatte imidlertid sin dominans i andre omgang og etter timen kom endelig gjennombruddet.

Papiss Demba Cissé var først på en Ben Marshall-retur og ga Newcastle ledelsen fra kort hold.

Comeback

Solskjær vil nok være storfornøyd med at laget hans ikke ble demotivert av ledermålet. I stedet kom en av walisernes bedre perioder i kampen.

Innbytter Fraizer Campbell hadde først et forsøk i treverket.

Etter 71 minutter valgte Solskjær å kaste inn på Craig Noone. Det skulle vise seg å være lurt.

Minuttet senere driblet Noonse seg forbi flere Newcastle-spillere før han banket inn utligningen fra langt hold.

Syv minutter senere skulle snuoperasjonen være fullført, nok en gang takket være en innbytter.

En corner fant Fraizer Campbell på bakerste stolpe, og den tidligere United-spilleren satte ballen i mål.

Alan Pardew valgte å kaste inn på Loic Remy og Shola Ameobi i sluttminuttene, men Pardew var ikke like heldig med byttene som sin motstander, og kampen endte 1-2. ## Bunnkamp venter

Dermed tar Solskjærs menn med seg optimisme til neste kamp, som spilles mot West Ham på hjemmebane neste lørdag.

Den kampen er enda viktiger enn lørdagens oppgjør, da begge lag ligger svært utsatt på tabellen. Cardiff er nummer 17, tre poeng foran West Ham, som ligger på en 19. plass.

Derfor kan ikke Solskjær sole seg i glansen for lenge.

- Dette var en flott start. Men tankene våre går øyeblikkelig til neste lørdags kamp mot West Ham, sier Solskjær.