Ole Gunnar Solskjær ser på Cardiff-jobben som et springbrett for å erstatte David Moyes i Manchester United, i hvert fall hvis man skal tro den engelske fotballskribenten Jim White.

— Mange har poengtert at det beste tidspunktet for å overta Manchester United ikke var rett etter at Alex Ferguson ga seg, men når noen andre har mislykkes i å fylle skottens sko. Solskjær har nå posisjonert seg perfekt for jobben han lengter etter, skriver White i sin spalte på Eurosports nettside.

White minner også om at sesongstarten ikke har vært gledelig for Ferguson-erstatter David Moyes. Manchester United ligger på 7. plass i Premier League, 11 poeng bak ligaleder Arsenal og fem poeng unna topp fire.

— Akkurat nå er ikke jobben ledig, men etter hvordan det går, kan den være det i nær fremtid. Skulle den bli ledig, ville man aldri valgt en manager som kun har trent et lag i Norge. En manager som har bevist at han kan jobbe under de tøffeste omstendighetene i den tøffeste ligaen, er en annen sak, skriver White.

- Mer nådeløs enn han ser ut som

White mener mange har lett for å undervurdere den tidligere Manchester United-spissen.

- Han er mye mer nådeløs enn hans uskyldige utseende antyder. Ingen overlever ett tiår i Premier League-straffefelt uten å kunne forsvare seg selv og hevne seg. Dette har alltid vært en mann som nyter å få de som undervurderer han til å angre på det, skriver White.

Han mener også faktumet at Solskjær tok jobben, til tross for hvordan den forrige manageren Malky Mackay ble behandlet, reflekterer hvor nådeløs nordmannen er.

— Det er den ufølsome siden av ham som har tillat han å ta jobben, til tross for hvordan Malky Mackay ble mishandlet. En spiss som hadde som jobb å påføre motstanderlaget smerte vil ikke dvele ved moralske hensyn, skriver White.

Solskjær får en sjanse til å vise seg frem foran Manchester United-supporterne allerede 28. januar, da hans Cardiff reiser til Old Trafford.

Solskjær debuterer som Cardiff-manager lørdag, i FA Cup-kampen mot Newcastle. Følg kampen direkte her: