Montenegro straffes hardt etter tribunebråk og bruk av fyrverkeri i EM-kvalkampen mot Russland 27. mars. Russerne tilkjennes 3-0-seier.

Det sto 0-0 da oppgjøret ble stoppet etter 66 minutter. UEFA har reagert strengt etter skandalekampen.

Montenegro må spille sin neste kvalkamp hjemme for tomme tribuner.

Dersom det skulle oppstå nye problemer av noe slag i løpet av to år, vil laget idømmes nok en kamp uten tilskuere. På toppen må det makedonske forbundet betale 430.000 kroner i bot.

UT: Igor Akinfejev måtte ut på båre etter at han fikk et bengalsk lys kastet på seg. Foto: NTB scanpix

Russerne slipper billigere unna med bøter på 215.000. Dette skyldes dårlig oppførsel fra noen av deres tilreisende fans.

Russlands målvakt Igor Akinfejev ble truffet i hodet av et lysbluss etter knapt 20 sekunder av kvalifiseringskampen. Han ble fraktet av banen på båre, og den tyske dommeren Deniz Ayteknin stoppet kampen i en halv times tid.

Ayteknin hadde fått nok da det ble kastet nye lysbluss på banen etter 66 minutter. Det var også svært ampert mellom lagenes spillere, og ifølge Reuters var det tilløp til slåsskamper.