Takket være to mål fra stjernen Zlatan Ibrahimovic tok Sverige sin annen seier i EM-kvalifiseringen i fotball med 2-0 borte mot Moldova.

Etter en målløs og litt småtam første 45 minutter slo svenskene til bare minuttet etter sidebytte. Ikke uventet var det Zlatan som sto for åpningsmålet. Det var av det litt heldig slaget. Moldovas målvakt Ilie Pavel Cebanus klarering traff PSG-stjernen i hodet og fra 20 meter havnet ballen i mål.

Stor mulighet

I første omgang hadde gjestene de største mulighetene. Isaac Kiese Thelin hadde sin landslagsdebut, og han var svært nær ved å sette ballen i mål etter 35 minutter. Like etter på var Zlatan frampå, men headingen hans strøk tverrliggeren.

Seks minutter før slutt ble Emil Forsberg revet ned av Moldovas målvakt Vadim Bolohan inne i feltet. Zlatan var sikker eksekutør fra straffemerket.

Mot slutten av kampen pådro Andreas Granqvist seg sitt annet gule kort og påfølgende marsjordre.

Det er likevel Østerrike som fører an i gruppen. De har fått en flott start og er ubeseiret med sine 13 poeng. Fredag ble naboen Liechtenstein feid av banen med 5-0. Sverige er fire poeng bak som toer i gruppen.

Martin Harnik og Marc Janko stå for målene før pause for Slovakia, mens David Alaba økte til 3-0. Samme mann brente for øvrig en straffe i første omgang. Zlatko Junizovic økte til 4-0 kvarteret før slutt, mens Marko Arnautovic fastsatte sluttresultatet.

Morata reddet blekt Spania mot Ukraina

Spania kan takke sin debutant Alvaro Morata for at alle poengene ble igjen i Sevilla i EM-kvalifiseringskampen mot Ukraina.

Juventus-spilleren Morata ble matchvinner med sin fulltreffet etter snaue halvtimes spill på Sanchez Pizjuan stadion i Sevilla.

Nydelig dempet han pasningen fra Koke og lobbet ballen elegant over Ukrainas målvakt Andrej Pijatov.

Seieren hjalp det spanske laget med å sette press på Slovakia. Spania har likevel havnet tre poeng bak slovakene som ikke hadde noen problemer med å slå Luxembourg 3-0 hjemme i Bratislava.

Hviterussland tok sin første seier i gruppen med 2-1 borte mot Makedonia i den tredje kampen i gruppe C.

Mellom Montenegro og Russland startet kampen med tribunebråk og ble en halvtime utsatt. Russlands målvakt Igor Akinfejev ble båret av banen etter å ha blitt truffet av et lysbluss.(©NTB)

EM-kvalifisering fredag:

Gruppe C:

Makedonia – Hviterussland 1-2 (1-1)

Mål: 1-0 Aleksandar Trajkovski (9), 1-1 Timofej Kalatsjev (44), 1-2 Sergej Kornilenko (82).

England – Litauen 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Wayne Rooney (7), 2-0 Danny Welbeck (45), 3-0 Raheem Sterling (58), 4-0 Harry Kane (73).

Spilt på Wembley i London.

Slovenia – San Marino 6-0 (1-0)

Mål: 1-0 Joisp Ilicic (10), 2-0 Kevin Kampl (49), 3-0 Andraz Sturna (50), 4-0 Milivoje Novakovic (52), 5-0 Dejan Lazarevic (73), 6-0 Branko Ilic (88).

Spilt i Ljubljana.

Sveits – Estland 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Fabian Lukas Schär (17), 2-0 Granit Xhaka (27), 3-0 Haris Seferovic (80).

14.500 tilskuere i Luzern.

Gruppe G:

Liechtenstein – Østerrike 0-5 (0-2)

Mål: 0-1 Martin Harnik (14), 0-2 Marc Janko (16), 0-3 David Alaba (59), 0-4 Zlatko Junozovic (74), 0-5 Marko Arnautovic (90).