Både Nederland og tabelleder Tsjekkia reddet seg fra pinlige hjemmetap med utligning helt mot slutten i sine EM-kvalifiseringskamper i gruppe B.

Hardt pressede Nederland tok imot Tyrkia på eget gress, men fikk det vel tøft. Det så lenge ut til å gå mot lagets tredje tap i kvalifiseringen. Bürak Yilmaz lurte Jasper Cillessen etter 37 minutter da ballen skiftet retning i Bruno Martins Indi på vei mot mål. Wesley Sneijder reddet imidlertid ett poeng med sin fulltreffer to minutter ut i tilleggstiden.

Nederland under Guus Hidink har dermed bare sju poeng etter fem kamper, er henvist til tredjeplassen i gruppen og har seks poeng opp til Tsjekkia på topp.

Berget i siste minutt

Tsjekkia så ut til gå på et hjemmetap for Latvia lørdag, men i siste minutt berget Vaclav Pilar 1-1 for storfavoritten i EM-kvalifiseringen.

Dermed er Tsjekkia fortsatt ubeseiret etter fem kvalkamper, men det var overraskende at seiersrekken skulle få bråstopp i Praha lørdag.

Latvia tok ledelsen etter en lynrask kontring i det 30. minutt. Aleksei Visnakovs snappet opp et tsjekkisk balltap og plasserte inn 1-0 forbi Petr Cech.

De latviske gjestene jobbet knallhardt defensivt og frustrerte Tsjekkia, som trillet mye ball uten å få den forløsende scoringen. Først i det 90. minutt lyktes vertene da Pilar scoret på en returball.

Nær seier

På overtid kunne Tomas Necid blitt tsjekkisk matchvinner, men skuddforsøket traff en liggende Vaclav Kadlec foran mål. Ballen hadde gått i nettmaskene om han ikke hadde truffet lagkameraten.

Tsjekkia topper gruppe A ett poeng foran Island, som tidligere lørdag slo Kasakhstan 3-0 på bortebane.

Spissveteran Eidur Gudjohnsen sendte gjestene i ledelsen etter 20 minutters spill i Astana. Etter en rask touch skjøt han ballen lavt forbi Kasakhstans målvakt. Det var Gudjohnsens første Island-mål siden 1-1-kampen hjemme mot Norge i september 2009. ## Solid

Etter 32 minutter kunne en umarkert Birkir Bjarnason stange inn Gylfi Sigurdssons frispark til 2-0. Bjarnason har farstid fra norsk fotball. Mellom 2006 og 2011 spilte midtbanespilleren for Viking og Bodø/Glimt.

På overtid ble Bjarnason tomålsscorer. Et skudd gikk via Jermek Kuantajev og i nettmaskene.

Det var Islands fjerde seier på fem kamper i EM-kvalifiseringen. Lagets eneste tap kom i november da Tsjekkia snudde til hjemmeseier (2-1). Dermed holder Lars Lagerbäcks mannskap fortsatt stø sluttspillkurs. (©NTB)

FAKTA LØRDAG

GRUPPE A

Kasakhstan – Island 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Eidur Gudjohnsen (20), 0-2 Birkir Bjarnason (32), 0-3 Bjarnason (90),

Spilt i Astana.

• Hannes Thór Halldórsson (Sandnes Ulf) startet kampen for Island, mens Jon Dadi Bödvarson (Viking) ble byttet inn.

Tsjekkia – Latvia 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Aleksei Visnakovs (30), 1-1 Vaclav Pilar (90).

Spilt i Praha.

Nederland – Tyrkia 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Burak Yilmaz (37), 1-1 Wesley Sneijder (90).

Spilt i Amsterdam.

GRUPPE B

Israel – Wales 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Aaron Ramsey (45), 0-2 Gareth Bale (50), 0-3 Bale (77).

Rødt kort: Eitan Tibi (51), Israel.

Spilt i Haifa.

Andorra – Bosnia-Hercegovina 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Edin Dzeko (13), 0-2 Dzeko (49), 0-3 Dzeko (62).

Spilt i Andorra la Vella.

Belgia – Kypros 5-0 (2-0)

Mål: 1-0 Marouane Fallaini (21), 2-0 Christian Benteke (35), 3-0 Felaini (66), 4-0 Eden Hazard (67), 5-0 Michy Batshuayi (80).

Spilt i Brussel.

GRUPPE H

Kroatia – Norge 5-1 (1-0)

Mål: 1-0 Marcelo Brozovic (30), 2-0 Ivan Perisic (54), 3-0 Ivica Olic (66), 3-1 Alexander Tettey (81), 4-1 Gordon Schildenfeld (87), 5-1 Danijel Pranjic (90).

Rødt kort: Vedran Corluka (74, to gule), Kroatia.

Ca. 25.000 tilskuere i Zagreb.

Aserbajdsjan – Malta 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Javid Husejnov (4), 2-0 Dimitrij Nazarov (90).

Spilt i Baku.

Bulgaria – Italia 2-2 (2-1)

Mål: 0-1 Jordan Minev (selvmål 3), 1-1 Ivelin Popov (11), 2-1 Ilijan Micanskij (17), 2-2 Éder (84).