I Zinedine Zidanes fravær var Vieira også kaptein mot Togo, og tok ansvar da det buttet mot for et fransk lag som virket vaksinert mot mål.

Først sendte han Frankrike i ledelsen etter 56 minutetr, før han fem minutter senere stuuset et innlegg videre til Thierry Henry, som med sitt 2-0-mål sørget for at Frankrike er klar for åttedelsfinale.

— Det var herlig å klare dette, ja, smilte Vieira etter kampen. Han ble helt fortjent kåret til banens beste av FIFA-juryen.

- Potensial

— Men nå er vi tilbake på null. Nå har vi klart det første målet, og må konsentrere oss om Spania i neste kamp. Dette laget har mye potensial. Nå har vi ikke så mye press på oss, og kan kanskje spille friere, håper Vieira.

— Blir det ekstra feiring av 30-årsdagen i kveld?

— Nei, nei. Vi har en viktig kamp allerede mandag. I morgen skal vi bare hvile, og lade batteriene før Spania-kampen, sier Vieira.

Zidane glad

— Denne kvelden var vel ganske bra for deg. Kaptein, mål og målgivende på 30-årsdagen?

— Ja, jeg har hatt verre dager. Men hele laget jobbet bra i dag, og det er som lag vi går videre, sier Juventus-spilleren.

— Var Zinedine Zidane (34 år fredag og suspendert) ekstra glad for at han får minst en kamp til før han legger opp?

— Ja, men han var mest glad på vegne av laget. Han var i garderoben før kampen, og holdt sin vanlige kapteins-tale. Ute på banen var det jeg som hadde kapteinsbindet, og det var en ekstra motivasjon for meg, sier Vieira.