Switzerland's Philippe Senderos (top L) scores a goal against South Korea's Choi Jin-cheul during their Group G World Cup 2006 soccer match in Hanover June 23, 2006. FIFA RESTRICTION - NO MOBILE USE REUTERS/Kim Kyung-Hoon (GERMANY) Foto: KIM KYUNG-HOON
Switzerland's Alexander Frei, right, gets past South Korea's goalkeeper Woon Jae Lee before scoring their second goal during the Switzerland v. South Korea 2006 World Cup Group G soccer match at the World Cup stadium, Friday, June 23, 2006, in Hanover, Germany. France and Togo also play in Group G. (AP Photo/Dusan Vranic) ** MOBILE/PDA USAGE OUT ** Foto: DUSAN VRANIC

Scoringer av Phillipe Senderos og Alexander Frei, samt en strålende prestasjon av målvakt Pascal Zuberbühler holdt til 2-0 mot Sør-Korea og puljeseier i gruppe H.

Dermed slipper Sveits å møte Spania i 8-delsfinalene. Laget bør ha gode muligheter mot Ukraina — så langt har de fremstått som ugjennomtrengelige. Sveits er det eneste laget som ikke har sluppet inn mål mot Sveits.

Blodig jubel

Sveits tok ledelsen mot Sør-Korea etter 26 minutter

Hakan Yakin la et presist frisparkinnlegg fra venstre, og Phillipe Senderos steg til værs og stanget inn 1-0

Arsenalstopperen skallet sammen med Sør-Koreas Choi og jublet for scoring mens blodet rant nedover ansiktet. Det gjør fotballspillere når det handler om mål som kan ta dem videre i et VM-sluttspil.

Etter 50 minutter måtte helten forlate banen med det som kan være et brukket håndledd.

Sør-Korea ute

Sveits var det beste de første førti minuttene, men så våknet Sør-Korea og skapte flere store muligheter før pause. Chung Soo-Lee hadde den største og ble kun stoppet av en matchvinner-redning av Pascal Zuberbühler.

Men Sveits slo tilbake og Alexander Frei hadde en gyllen sjanse til å doble ledelsen, da han helt fritt fikk heade fra fem meter, men han bommet på ballen da han stupte frem.

I starten av andreomgang satte Sør-Korea inn et enormt press uten å få uttelling i form av sjanser. Så kom nyheten om at Frankrike hadde gått opp i både 1-0 og 2-0 mot Togo. Noe som betydde at Sør-Korea måtte snu kampen.

I stedet for at Sør-Korea presset på for å få de to nødvendige målene de måtte ha for å gå videre - overtok Sveits mer og mer, og det var fortjent da de kunne gå opp til 2-0 etter 77 minutter.

Målet var imidlertid av det kontroversielle slaget. Linjemannen vinket for offside på Alexander Frei, men dommer Horacio El Sondo overprøvde avgjørelsen siden ballen kom fra en motspiller.

Dermed kunne Frei enkelt runde keeper og sikre avansementet for Sveits.

Sør-Korea er ute av VM. Hederlige fire poeng på tre kamper var ikke nok.