Andreas Bakkerud ble nummer seks da VM i rallycross ble avsluttet i Argentina lørdag. Men at han ble sist i finalen, brydde han seg overhodet ikke om. Plasseringen var nemlig nok til å sikre verdensmestertittelen i teammesterskapet med Ford Olsbergs MSE. Bakkerud og den latviske teamkameraten Reinis Nitiss har utgjort det beste laget i år, selv om ingen av dem nådde helt opp i førermesterskapet (femte— og tredjeplass).

— Det føles deilig. Et godt øyeblikk i livet. Å vinne noe sammen med andre er herlig. Og for Ford er det å vinne teammesterskapet det aller viktigste, sier Bakkerud på telefon fra Argentina.

Også manager Jan Tore Brustad var en glad mann.

— Sist gang Ford vant en tittel i motorsport var i 2007, så det betyr mye å ta hjem denne tittelen. Også for norsk motorsport og rallycross er det veldig bra. Nå har vi to verdensmestere fra Norge, sier Brustad.

Han tenker da på at Petter Solberg vant førermesterskapet, mens Bakkerud bidro til teammesterskapet. Solbergs triumf har vært klar lenge, og han avsluttet sesongen med å vinne også i Argentina. Det var Solbergs femte seier i 2014. — Vi visste at vi hadde vunnet teammesterskapet da både Reinis og jeg kvalifiserte oss for finalen. Derfor satset jeg alt på seier, men endte med å kjøre meg bort, forklarer Bakkerud.