Andreas Bakkerud var i storform da han tidligere i oktober kjørte inn til seier i VM-runden i Tyrkia. I slutten av november avsluttes sesongen i San Luis i Argentina. Før den siste runden ligger Morvik-gutten på femteplass, bak blant andre Petter Solberg.

Medaljehåp

Som oppladning til avslutningsrunden i Sør-Amerika, reiser Bakkerud til ikoniske Las Vegas, hvor han deltar i løpet Global Rallycross.

— Det å kjøre bil og holde på den gode kjørefølelsen etter seieren i forrige runde i Tyrkia er viktig. Et godt resultat i VM-finalen i Argentina er målet, og også grunnen til at jeg kjører dette løpet, sier han om Las Vegas-turen i en pressemelding.

Petter Solberg er med sine 250 poeng allerede verdensmester. Men i sammendraget er latviske Reinis Nitiss (182 poeng) innenfor rekkevidde for 23-åringen som står med 173 poeng etter elleve løp.

— Global Rallycross gir oss en perfekt oppladning frem mot VM-finalen i Argentina om tre uker, der målet er å sikre edelt metall både for team og fører, sier Andreas Bakkerud.

Mindre motorklasse

I løpet i Las Vegas, som kjøres 4. og 5. november, stiller han til start i klassen SuperCar Lites, som er nivået under det han pleier å kjøre. 600 hestekrefter byttes ut med 320. — I denne klassen er alle biler 100 prosent like, og med mindre effekt er det absolutt ingen rom for å gjøre småfeil om du skal kjøre gode tider, sier Bakkerud.

23-åringens lag, Olsbergs MSE, har selv vært med å utvikle SuperCar Lite-klassen. Molvik-gutten stiller i det som er et ungt startfelt.

— Jeg tror SuperCar Lites er fremtiden for nye talenter som skal utvikle seg til en dag å bli verdensmester i den største klassen, sier Andreas Bakkerud.