Petter Northug gikk seg søndag opp til 15. plass sammenlagt på minitouren i Lillehammer. Det holdt bare til å bli syvende beste nordmann.

Rett etter målgang kom det en oppsiktsvekkende Twitter-melding fra langrennslandslagets offisielle Twitter-konto.

— Kan de som i høst sa herrelandslaget ikke er noe uten en viss kar, rekke opp hånden/ta seg en bolle/ . FOR ET LAG! #skinorge #langrenn, het det i Twitter-meldingen.

Dette ble av mange tolket som et stikk til Petter Northug. Mosvikingen står egentlig utenfor landslaget, og forhandlet til siste frist om en representasjonsavtale som gjorde det mulig for han å representere Norge i verdenscupen denne sesongen.

Skal legge om rutinene

Twitter-meldingen ble skrevet av en person som er innleid av Skiforbundet. Landslagsledelsen var søndag raskt ute og beklaget meldingen, og distanserte seg fra budskapet.

Langrennsjef Åge Skinstad forteller at han ga beskjed om at meldingen var uakseptabel og at den skulle bli slettet umiddelbart etter at han ble kjent med innholdet, og lenge før det kom frem i media.

Mandag har det vært møtevirksomhet i langrennsleiren.

— Vi har hatt møter for å legge om rutiner og regler for hvordan vi jobber med sosiale medier, sier Skinstad til Aftenposten.

Det handler først og fremst om å få inn tydelige, skriftlige retningslinjer. Tidligere har det ifølge Skinstad vært av mer muntlig karakter.

- Personalsak

— Som leder ser jeg at det er mitt ansvar, men jeg hadde ikke i min villeste fantasi sett for meg at vedkommende skulle vise så dårlig dømmekraft, sier Skinstad.

— Det var en helt tåpelig melding som ikke representerer landslagsledelsens syn i det hele tatt, sier Skinstad.

- Vil dette få noen videre konsekvenser for vedkommende som la ut meldingen?

— Det er en personalsak, så det ønsker jeg ikke å uttale meg om, svarer Skinstad.