Skikongen skremte få av konkurrentene sine på Lillehammer, og framsto som en blek skygge av seg selv.

Northug avsluttet helgas minitour med en forholdsvis rolig dag på jobben. Han gikk i et stort felt omtrent hele veien, og gikk seg opp en plass til 15.plass totalt.

Dermed ble han syvende beste nordmann.

Rett etter målgang kom det en oppsiktsvekkende Twitter-melding fra langrennslandslagets offisielle Twitter-konto.

— Kan de som i høst sa herrelandslaget ikke er noe uten en viss kar, rekke opp hånden/ta seg en bolle/ . FOR ET LAG! #skinorge #langrenn, het det i Twitter-meldingen.

Dette ble av mange tolket som et stikk til Petter Northug. Mosvikingen står egentlig utenfor landslaget, og forhandlet til siste frist om en representasjonsavtale som gjorde det mulig får han å representere Norge i verdenscupen denne sesongen.

Langrennsjef Åge Skinstad bekrefter at meldingen kom fra landslagets offisielle Twitter-konto.

– Han som skrev den prøvde å hedre laginnsatsen. Det er en person som jobber litt for oss. Han følger med på tv-sendingene. Det ble klønete. Det er nå slettet. Og den ble slettet før noen rakk å reagere på den. Men intensjonen her var ikke dårlig, sier Skinstad til VG.

Meldingen har nå blitt fjernet fra Twitter-kontoen.

Blir fort avkledd

Northug valgte å ikke gi et eneste intervju til pressen på Lillehammer, men ga rapporter til herretrener Trond Nystad.

— Petter sier selv at prestasjonene hans er på det jevne. Han sier at han er litt ”slækk” i beina, og at han ikke har den spruten som han normalt sett har. Da er det så tøff konkurranse i herreklassen at du blir forferdelig fort avkledd, sier han.

Stoler på skikongen

De svake resultatene står ikke i veien for en avslappet tone mellom herretrener Trond Nystad og Northug. Sjefen stoler på tilbakemeldingene Northug gir ham, og er helt sikker på at han har en mann fra Mosvik å støtte seg på utover i sesongen.

— Jeg tror de som begynner å avskrive Petter nå, de begynner med det maset for tidlig. Det vi ser, er at han bruker litt lengre tid på å restituere seg etter konkurranser. Petter kommer til å komme i form, han trenger bare litt tid. Jeg tror at hvis han får litt rolig trening fremover nå, og får slappet litt av, så blir han farlig når det nye året begynner å nærme seg.

- Så Northug er uansett med i planene dine for de kommende verdenscuphelgene?

— Ja, jøss. Som jeg sier, det er dumt å begynne å avskrive Petter nå. Det ville ikke vært rett, sier Nystad.