BEIJING (aftenposten.no): – Jeg kjente at jeg var borti noen, men jeg visste ikke at det var Ingebrigtsen, sier Charlie Grice når vi konfronterer ham med anklagene fra Sandnes-gutten. Nordmannen mente at Grice brøt reglementet da han brått brøt ut fra bane en til to og traff Henrik med skoen over kneet.

— Jeg måtte komme meg ut. Sånn er det på 1500 meter. Det blir alltid litt knuffing, sier Grice, som vet mye om det. I fjor var han innblandet i sammenstøtet mellom flere løpere i finalen under EM i Zurich. Engelskmannen falt og fikk løpet ødelagt, mens Ingebrigtsen hoppet over, men tapte tid og måtte nøye seg med sølv.

Visste ikke om protest

Sportssjef Ronny Nilsen spanderte 100 dollar i protestgebyr og gikk til juryen etter forsøket på 1500 meter. Det ble penger tapt. Juryen avviste protesten.

— Å ja, ble det levert inn protest? Det var jeg ikke klar over, sier Grice, som ikke ser fryktelig skuffet ut. Og hvorfor skulle han det? Han gikk til finalen – 21-åringens aller første.

- Kjenner du Ingebrigtsen?

— Ja, jeg har møtt ham i Eugene.

Når Henrik Ingebrigtsen får lagt skuffelsen bak seg, blir nok neste møte med Charlie Grice på løpebanen og ikke i bokseringen.