Torsdag formiddag meldte han på Twitter:

«100 dager til tour de Ski. Mitt hemmelige mål i år. #hysj»

Etter forrige sesong bestemte Øystein Pettersen seg for å gi seg som skisprinter. Han gikk til den andre ytterligheten. Nå satser han på langløp med Team United Bakeries i ryggen. Men han har åpenbart ikke gitt opp håpet om å hente verdenscuppoeng i de klassiske øvelsene.

Både spurte og svarte

Når han melder på Twitter at han satser på Tour de Ski så er det ikke nok en spøk fra humørsprederen Pettersen.

— Ja dette er alvor. Tour de Ski går i en periode av sesongen hvor det ikke er langløp. Er jeg god nok, hadde det vært morsomt å gå, sier han til Aftenposten.no.I en tekstmelding til Aftenposten stiller han like godt selv først spørsmålene, og svarer deretter:

- Vinne Tour de Ski?

— Umulig.

- Gode enkeltrenn?

— Absolutt.

- Er jeg godt nok trent til å tåle flere renn på rad?

— Ja, men først må jeg bli god nok.

Prestere tidlig

Og nettopp god nok må han vise at han er allerede på de tidlige norske rennene. Den nasjonale åpningen på Beitostølen og Norgescuprennet på Gålå helgen etter blir helt avgjørende for om han blir tatt ut til verdenscup på Lillehammer og eventuelt Davos.

— Jeg kommer ikke til å endre trening inn mot sesongen og fortsetter med lange økter for å kunne hevde meg i Ski Classics. Men jeg har et håp om å gå fort på grunn av gjennomført trening, ikke på tross av, sier Pettersen.