Øystein Pettersen lå tirsdag på operasjonsbordet, klar for operasjon av bruddet i hånden. Men den gang ei. Røntgenbildene viste at bruddet hadde begynt å gro av seg selv.

– Det var bare å reise seg fra sykesengen og stikke på løpetur, sier Pettersen og ler.

Det var under en treningstur på rulleski for en uke siden at Pettersen og en rekke andre langrennsutøvere var innblandet i en massevelt.

Pettersen var inne til operasjon tirsdag, fordi han etter ulykken hadde et brudd som lå skjevt. Kontrabeskjeden var derfor overraskende.

– Det hadde grodd uten feilstilling! Legen var ganske overrasket, men det var bare gledelig, sier Pettersen.

En skade i hånden påvirker ikke sesongforberedelsene for mye for den populære skiløperen.

– Det er mye man kan gjøre med gips på hånden. Egentlig skulle jeg gå i fire uker med gips etter operasjonen, men nå har jeg bare tre igjen, siden jeg allerede har gått en uke med gips, sier Pettersen.

Litt begrenset

Han er ikke typen til å la en hindring som gips stoppe ham.

– Jeg har gått både NM på Voss og sprint-verdenscup i Otepää med gips på fingeren tidligere, så det går bra, sier Pettersen.

Det er like fullt noen ting han ikke får gjort disse fire ukene.

HELDIG: Øystein Pettersen hadde hell i uhell da hjelmen tok av det verste av fallet sist uke. Tirsdag hadde han igjen flaksen på sin side, da han slapp operasjon av bruddet i hånden. Foto: Ned Alley, NTB Scanpix

– Jeg får ikke staket, ikke trent styrke og ikke brukt staver på noen måte, men jeg får løpt, skøytet uten staver og syklet, så det er ikke synd i meg, sier han.Mandag hadde han fem og en halv time på sykkelsetet, med visse mindre problemer.

– Det var inn og ut av regnet, så det ble av og på med plastpose for å dekke til gipsen, sier Pettersen.

Onsdag venter nye fem timer med planlagt trening.

– Det var bare tirsdag jeg hadde tenkt å ta det med ro, sier Pettersen, som kommende sesong står utenfor landslaget.