I et fotballdrama nesten bare Real Madrid kan skape, var det Karim Benzema som senket sceneteppe med 3–1-scoringen mot Manchester City. I finalen venter Liverpool.

– En kveld full av følelser. Jeg er veldig stolt av dette laget og fansen, skriver franskmannen på Twitter.

Det spissen har levert i Champions League mangler nesten sidestykke. Nettkjenningen mot City var hans 15. i årets utgave av verdens største klubbturnering.

Rekorden for en enkeltsesong har Cristiano Ronaldo med 17 mål i 2013/14. Den kan Benzema tangere om han fortsetter i samme stil i finalen mot Liverpool.

For i utslagsrundene har 34-åringen vist seg som klodens farligste angriper. Mot best tenkelig motstand har Benzema scoret ti mål i åttedels-, kvart- og semifinalene:

  • Hat trick mot PSG som snudde kampen og sendte Real Madrid videre.

  • Totalt fire mål over to kamper mot Chelsea.

  • Tre mål mot Manchester City i semifinalene.

– Det eneste forutsigbare med denne kampen er at Benzema har scoret, skrev den tidligere storscoreren Gary Lineker på Twitter under kaoset som utspilte seg på Santiago Bernabéu.

Bare Cristiano Ronaldo har scoret like mange mål (10) i utslagsrundene i Champions League. Det skjedde i 2016/17-sesongen, også det for Real Madrid. Portugiseren er også tidenes mestscorende (135) i turneringen.

Når Real Madrid har snublet seg videre gang på gang, er det Benzema som har vært katalysatoren. Og det med en effektivitet av de sjeldne.

Ifølge statistikktjenesten Sofascore har Benzema hatt 13 skudd på mål i utslagsrundene. Ti av dem har altså endt i mål. En scoringsprosent på 76,9.

Tallknuserne har også sett på såkalt expected goals (xG – et mål på hvor sannsynlig det er for en spiller til å score fra en gitt posisjon på banen. Benzema står med 15 mål i Champions League, men skulle bare hatt muligheten til å score 5,81 mål, sier tallene.

Han har skutt Real Madrid til ligatittelen og nærmer seg det samme i Champions League. Med totalt 48 mål er Benzema tidenes mestscorende franskmann i en enkeltsesong siden Philippe Gondet scoret 51 mål for Nantes i 1965/66.

Nå mener mange at Real Madrid-helten er en het kandidat til Gullballen.

– Jeg mener han burde vinne den, sier Arsenal-legenden Thierry Henry hos CBS Sports.

I samme diskusjon nevnes finalemotstander Mohamed Salah fra Liverpool. Før oppgjøret på Stade de France kommer egypteren med en advarsel, med henvisning til Champions League-finaletapet mot nettopp Real Madrid i 2018.

– Vi har noe å ta revansje for, skriver Salah, som står med åtte mål i årets turnering, på Twitter.

Champions League-finalen mot Liverpool spilles 28. mai.