Spain players Fernando Torres (L), Cesc Fabregas (C) and Carles Puyol joke during a soccer training session during the Euro 2008 at Franz Horr Stadium in Vienna June 27, 2008. REUTERS/Felix Ordonez (AUSTRIA) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY Foto: FELIX ORDONEZ

Den spanske señor scoret riktignok et mål mot Sverige og briljerte i perioder i åpningskampen mot Russland.

Men bortsett fra det har Liverpool-spissen fått mest oppmerksomhet fordi han har blitt tatt av banen i tre av fire kamper. Samtidig har spisskollega David Villa skutt seg til toppscorerstatus i EM.

Når Spania i kveld møter Tyskland i EM-finalen på Ernst Happel-stadion her i Wien er Villa ute med skade. Ansvaret ligger igjen på Torres som enslig spiss.

Det kan være duket for ham i kveld. Han har senket Tyskland i en EM-finale tidligere. I U19-EM 2002. Finalearena? Ullevaal.

— Det er fint å være i finalen. Men det er ingen som husker oss om vi taper den. Jeg både håper og tror det beste fortsatt gjenstår, sier Torres.

Pangsesong

Spanjolen strålte i sin debutsesong for Liverpool. Siden Premier League-debuten 11. august har han spilt hele 57 fotballkamper, inkludert Spanias landskamper.

Totalt har lysluggen nettet 37 ganger. Imponerende med tanke på at han var i et helt nytt land og en annen fotballkultur. Derfor var det stilt store forventninger til Madrid-gutten.

Men ekspertene mener hardkjøret i England kostet for mye. Det har han fått svi for i EM.

Torres vil ikke se seg tilbake og velger kun å fokusere på kveldens finale. Men treneren mener ekspertene tar feil.

- Av og til kan det i supporteres øyne se ut som Fernando ikke er så god, men han har faktisk vært god i EM. Han blir viktig for oss i finalen, skryter Spania-sjef Luis Aragonés.

Spanske medier har fråtset i spekulasjoner om at det skal være en isfront mellom de to. I tre av fire EM-kamper er Torres blitt tatt av banen før full tid. Hver gang har ansiktsuttrykket til 24-åringen fortalt at han har mislikt det sterkt.

— Vi har stor selvtillit, men tar selvfølgelig ingenting for gitt. Tyskland vet hvordan de skal vinne og er godt vant til det. De vet hvordan det er å spille disse kampene og er derfor favoritter, mener "den blonde engel".

Ny epoke

En eventuell spansk finaleseier i kveld tror Torres bare er starten på en ny æra. Spania har ikke vært i en internasjonal finale siden de tapte 2-0 for Frankrike i 1984. Sist og eneste gang Spania vant et mesterskap var EM på hjemmebane i 1964. Torres mener det er på tide å skrive om den spanske fotballhistorien.

— For Spania er det en stor suksess å ha kommet til finalen etter så lang tid. Men vi er ikke fornøyde med det. Vi vil vinne den, bli mestere. Jeg ser heller ingen grunn til at vi ikke skal dominere i fremtidige mesterskap med den generasjonen spillere vi har i dag, sier Torres.

I kveld er det på tide å ta en spansk en.