Fra avisforsider, fra utallige TV-reportasjer, i barene og over alt ellers hvor en snakker om fotball – og det er stort sett over alt – så kan man snappe opp glosene – Sí! Podemos!. Ja! Vi kan!

SE OGSÅ WEB-TV:

Men selv om troen på at det er mulig å gjenta den vakre fotballen fra torsdag kveld, så er den iberiske halvøy – minus Portugal og noen ultranasjonalistiske baskere og katalanere – en eneste stor nervebunt denne søndagen.

12-14 timers direktesending

Direktesendingene startet rett etter kirketid. TV-stasjonen Cuatro, som har Euro2008-rettighetene i Spania – har alle mann i arbeid denne søndagen.

Fra Plaza de Colon i Madrid og Ernst Happel Stadion i Wien sendes det kontinuerlige rapporter fra oppvarmingen både blant 23 som skal på banen og fra hele det fotballhete landet. .

Og nå i ettermiddag er stemningen like varm som været i Spania denne helgen. Hett!! Hett!! Hett!!

I Madrid regner de med at det kommer 50-60-70, ja kanskje hundre tusen er klare til å ta i å oppleve at Spania for første gang på 44 år løfter en av de store pokalene.

Rekorder

Alle landets storskjermer er mobilisert de siste dagene i Spania. Montørene jobber og svetter for å få alt klart til plazaer, fotballstadioner og tyrefektearenaer hvor det klokka 20.45 er klart for finale med stor F.

Semifinalen torsdag var den mest sette TV-sendingen i spansk historie noensinne. Da David Silva vakkert la på til 3-0 satt 17 millioner foran skjermen. Ikke verst i et land med 44 millioner innbyggere og hvor ikke alle – tross alt – er smittet av fotballfeberen.

Men i kveld mener ekspertene at det blir satt ny rekord.

Og skulle Spania ”Pdemos!” –vinne; Da vil fest og fyrverki bryte løs i et land som kan fiesta.