TRONDHEIM (adressa.no): Fortsatt er det uvisst om Marthe Kristoffersen skal delta i Skandinavisk Cup i helga, eller om hun skal ta fullstendig konkurransefri.

— Vi har ikke tatt noen beslutning. Vi må bare avvente, sier landslagssjef Vidar Løfshus til adressa.no.

- Vanskelig tilfelle

Han legger til:

— Dette er et veldig vanskelig tilfelle.

I helga fikk landslagsløperen fra Meråker nye slag i fleisen da hun stilte opp i verdenscupen på Lillehammer. Etter å ha gått inn et hav bak teten på lørdagens femkilometer valgte hun å droppe søndagens jaktstart.

Nå er det store spørsmålet hva som er galt med 25-åringen, som for noen år siden ble regnet som et av verdens største langrennstalenter.

Gode testresultater

Kristoffersen tok NM-gull i stafett allerede i 2008. I samme mesterskap gikk hun inn til sølv på 15-kilometer jaktstart. I årene etterpå har hun møtt mye motgang. For to år siden fikk Kristoffersen påvist kyssesyken og etter det har karrieren møtt enda brattere motbakker.

Landslagsledelsen er rådvill i sin jakt på å finne svar på svikten.

— Det blir bare spekulasjoner. Marthe har sett veldig bra ut i høst og deltatt i en del konkurranser. Hun har hatt gode resultater på fysiske tester ved Olympiatoppen. Hun har vært i godt humør og hengt med på trening. Dette er et mysterium, sier Løfshus.

Vurderer ekstern hjelp

For å få skikarrieren til Marthe Kristoffersen på rett kjøl vil landslagsledelsen vurdere å hente inn ekspertise utenfra.

— Det er først og fremst Egil (Kristiansen, kvinnelandslagstrener) som skal bestemme det. Vi skal få inn ekspertise hvis det er noe å koble på. Marthe har ikke noe svar selv heller på hva som er galt, så det er et vanskelig tilfelle, sier landslagssjefen.

Resten av det norske landslaget er nå på plass i Mellom-Europa. Til helga går er det verdenscuprenn i sveitsiske Davos.