Om litt over to måneder starter ski-VM i Falun i Sverige. Og nå har endelig de offisielle «Falun»-plaggene kommet i butikken.

Da skulle man kanskje tro at de svenske fargene ville dominere kolleksjonen? Nei, da! Rødt, hvitt og blått (fargene i det norske flagget, journ.anm) preger et flertall av plaggene som er i salg hos blant annet Intersport.

Og særlig den røde, hvite og blå luen – som du kan se i toppen av saken – har skapt reaksjoner over grensen.

– Hva tenkte dere egentlig her, Falun? skriver Aftonbladet.

– VM-luen som er i Norges farger, skriver SVT.

Norge har knust Sverige i sporet

Norge har dominert langrennssirkuset voldsomt så langt denne sesongen. Like bra har det ikke gått med svenskene. Mens de norske utøverne har vært på pallen hele 25 ganger, har Sverige kun én eneste pallplass.

NORSK DOMINANS: Therese Johaug (f.v), Marit Bjørgen og Heidi Weng jubler etter at de sikret seg de tre øverste plassene i minitouren på Lillehammer i helgen. Foto: NTB scanpix

Den svenske avisen Expressen klarte heller ikke å skjule sin frustrasjon.«Nej… Det här ser ut att bli en riktig…dritt-vinter.» skrev avisen.

Sverige har blitt utklasset i sporet, og derfor føles det kanskje ekstra pinlig at VM-lua er i norske farger.

Slik forklarer de fargene

Kommunikasjonssjef for Falun-VM Katarina Medveczky forklarer fargevalgene slik:

– Lua følger oppsettet vi har for hele VM. Det har bygget på det røde – som har en klar lokal tilknytning til fargen falurød, dalahest og Falun kobbergruve, sier hun til SVT.

– Men utøverne i sporet kan kanskje oppfatte folk med luen som norske fans?

– Nei, det tror jeg faktisk ikke. Utøverne pleier å kjenne til arrangementets farger. I Oslo-VM var for eksempel ikke de offisielle fargene rødt og blått, men svart og oransje. Dessuten kommer alle frivillige til å hvite luer, ikke rød-blå, svarer hun.

Hva mener du? Skriv din mening i kommentarfeltet.