Søndag starter Toppserien opp igjen etter VM-pausen. Arna-Bjørnar, som hadde en fæl vår, tar imot serieleder LSK.

— Hvordan har du brukt spillepausen, Maria Brochmann?

— Jeg har brukt den godt og trent mye. Vi hadde to uker fri fra fellesøktene med Arna-Bjørnar, men jeg valgte å være hjemme i Bergen. Det har vært en slags ny oppkjøring med mye kondisjons- og styrketrening, i tillegg til teknikktrening og spesifikke ting man vil forbedre

- Pausen har vært så lang på grunn av VM i Canada. Hvilke inntrykk sitter du igjen med etter å ha fulgt mesterskapet på TV?

— Jeg har fulgt VM tett, selv om mange av kampene gikk på dårlige tidspunkt. Det var synd at Norge rotet vekk seieren mot England, for jeg tror de fort kunne nådd finalen med litt flaks. Tempoet og nivået på de tre-fire siste kampene i sluttspillet var ekstremt høyt. Spesielt imponerte USA stort. At England tok bronse, var overraskelsen for meg.

- Når ser vi deg for Norge i mesterskap?

— Det er selvfølgelig et mål for meg, og det skal ikke bli så altfor lenge til.

- Arna-Bjørnar hadde en svak vårsesong, og tok bare seks poeng på åtte kamper. Hva gikk galt?

— Vårsesongen var tøff. Vi har ikke fått ut potensialet i laget. Før sesongen mistet vi mange rutinerte spillere, og vi har slitt med at hver enkelt ikke har tatt ansvaret som trengs for å vippe kampene i vår favør. Vi gjorde også mange personlige feil. Jeg tror det er små justeringer som skal til, og at vi nå har skjønt at vi må ta dette ansvaret.

- Hva er målet for høsten da?

— Vi har ikke satt oss et konkret mål, men skal ikke ligge nede i bunnstriden slik som nå. Jeg tror høsten vil bli mye bedre.

- Morten Kalvenes hadde vært trener for Arna-Bjørnar siden 2006 før han ga seg etter fjorårssesongen og ga plass til Bjarne Hagen. Hvor stort er savnet av Kalvenes?

— Man savner selvfølgelig en trener som har vært der så lenge, og Morten var godt likt blant spillerne. Men samtidig har ikke endringene vært så store ettersom det var Bjarne (Kalvenes' assistent gjennom en årrekke) som tok over som hovedtrener. Han har gjort en god jobb, så problemet ligger ikke der.

- Serieleder Lillestrøm er motstander i dagens kamp. Hvordan skal dere stoppe deres mange landslagsspillere?

— LSK er Norges beste lag, men vi går til kampen med en offensiv innstilling. Isabell Herlovsen og Lene Mykjåland er deres største trusler fremover, og vi må være godt strukturerte og ha en helsikkens innstilling for at vi skal ta dem. Det er ikke umulig. Vi er svært revansjesugne etter våren.