Klepp — Avaldsnes 1-1

Klepp vartet opp med et imponerende poeng mot tabelltoer Avaldsnes, det uten Maria Thorisdottir og Gry Tofte Ims på banen mesteparten av kampen.

Avaldsnes-trener Tom Nordlie var derimot langt fra imponert over det Klepp presterte.

– Nei, det er jeg ikke. Er du imponert over dette?, var trenerens kontante svar på spørsmålet.

– De har utviklet seg og jeg er ikke overrasket over at de ligger der de ligger på tabellen, men jeg er ikke imponert over det de gjorde i dag. De fikk et poeng mot oss og det var det de ønsket, legger han til.

Om Nordlie var lite imponert over Klepp var spillerne selv strålende fornøyd. Astrid Grøttå Ree tok over kapteinsbindet da Gry Tofte Ims måtte ut med føling på en skade, og hun var stolt over det Klepp presterte mot Avaldsnes.

– Jeg er veldig fornøyd med et poeng i dag. Hele laget står på gjennom hele kampen. Vi blir presset hardt og det er jo de som har ballen mest, men vi spiller med hjertet ute på drakten og vil virkelig dette. Jeg er utrolig stolt, sier Ree.

Avaldsnes best

Det var, ikke overraskende, Avaldsnes som tok føringen i starten av lokaloppgjøret med et skudd i tverrliggeren, men det tok ikke Klepp lang tid å spille seg inn igjen. Hjemmelaget fikk kjørt Avaldsnes forsvar en periode og Gry Tofte Ims vartet også opp med et godt skudd som Adrianna Franch måtte strekke seg langt etter.

Klepp klarte ikke skape større sjanser i den første omgangen foruten et par halvsjanser. Etter snaue halvtimen måtte Maria Thorisdottir ut etter å ha blitt kraftig stemplet. Et par knotter oppå vristen var nok til at trenerteamet ikke tok noen sjanser og sendte midtbanespilleren til legevakten for røntgen.

Etter byttet fikk Avaldsnes litt mer fart i spillet, og sakte men sikkert tok de over initiativet i kampen igjen. Selv om Klepp var på høyde med Avaldsnes tidvis i første omgang, var det ikke ufortjent at Avaldsnes gikk opp til 0-1 ved Cecilie Pedersen to minutt før pause.

Klepp virket sugne på å hente inn ledelsen og var tidlig ute på banen, dog uten kaptein Gry Tofte Ims som sliter med en skade. Men nok en gang var det Avaldsnes som kom best i gang og la virkelig press på Klepp.

Avaldsnes, som vanligvis er hyppige på scoringsfronten, vartet opp med få store sjanser, og dermed kunne Klepp nok en gang prøve å etablere sitt angrepsspill.

Fortsatt ubeseiret på hjemmebane

Og etter halvspilt omgang fikk Klepp endelig betalt for tålmodigheten sin. Therese Sessy Åsland slo pasning opp mot Hege Hansen som tok med seg ballen og i det hun holdt på å bli løpt opp klinket hun til med et perfekt skudd som curlet seg inn mot krysset til enorme jubelscener fra Klepp.

– Jeg har aldri prøvd den scoringsteknikken før, kanskje jeg må gjøre det igjen. Om det ikke var det fineste målet jeg har scoret er det nok det viktigste, sier en glisende Hege Hansen etter kampen.

Avaldsnes presset virkelig på for vinnermålet, men bortelaget slet foran mål og gikk dermed deppende av banen med kun et poeng.

– Vi har kastet fire poeng rett i dass de to siste kampene, var den klare talen fra Nordlie.

Ree på sin side kan glede seg over at det fortsatt bare er et poeng opp til Avaldsnes på 2. plass og at Klepp fortsatt er ubeseiret på hjemmebane.

– Dette er den tøffeste kampen vi har hatt på hjemmebane. Vi ble presset hardt og jeg skal ikke påstå at vi stod for finspill i dag, men vi jobber hardt for hverandre og det er viktig. Så er det jo fantastisk å fortsatt være ubeseiret på hjemmebane. Det gjør noe med selvtillitten videre.