VAL SENALES (adressa.no): På over 2000 meters høyde avsluttet det norske herrelandslaget i formiddag en meget tøff intervalløkt i Val Senales i Italia. Med på økta var femmilsmesteren fra Sotsji-OL, 32 år gamle Alexander Legkov.

— Ikke bra

Han måtte slite med å holde følge med nordmennene. Byåsens Didrik Tønseth åpnet i et forrykende tempo, men fikk problemer på slutten. På det siste av de sju fem minutter lange elghufs-dragene var det Niklas Dyrhaug som ga Legkov tøffest kamp.

DYRHAUG I FRONT: Niklas Dyrhaug var sterkest på slutten av økta. Her drar han på Alexander Legkov og Didrik Tønseth. Foto: RICHARD SAGEN

— Det nordmennene gjør er galskap. Det er greit å ha slik intensitet på de to siste dragene, men å ha så høy fart i starten er ikke bra, fastslår Legkov overfor Adresseavisen.- Jeg vet ikke hvorfor de gjør det på denne måten, legger han til.

Åpnet for hardt

Tønseth innser at han åpnet i tøffeste laget.

— Jeg viste meg for kameraet i starten og fikk betale med renter, sier han med et smil.

— Det var en litt røff åpning. Da vi passerte 2000-metersgrensa et steg oppi bakken her sa det stopp, forklarer han.

Tønseth ble pinne stiv og klarte ikke å henge på tetduoen Dyrhaug og Legkov.

UTSLITT: Alexander Legkov og Niklas Dyrhaug (til høyre) etter at de sju intervalldragene var gjennomført. Målgang var på godt over 2000 høydemeter. Foto: RICHARD SAGEN

— Jeg prøvde meg i starten. I blant går det ikke. Når du er oppi her blir du straffet.

For raskt i starten

Også landslagstrener Trond Nystad innser at det gikk for fort i åpningen.

— Det er alltid konkurranse på slike økter, men det gikk bare bittelitt for raskt. Ifølge laktatmålingen gikk det bittelitt offensivt, men det gikk seg til i løpet av økta, sier han til Adresseavisen.

TUNG ØKT: De norske løperne og Alexander Legkov ute på intervalløkt i Val Senales tirsdag formiddag. Foto: Richard Sagen

— Det er viktigere å passe på intensiteten her i høyden, fordi restitusjonstiden er lengre. Men nå skulle jo dette være en relativt hard økt. Det første draget var kanskje litt hardt, men de andre var veldig bra, forklarer landslagstreneren.Niklas Dyrhaug var den som disponerte kreftene best.

— Jeg har følt meg veldig solid. Det var godt å få puste ut litt skikkelig. Vi har ikke hatt så mange slike økter ennå i år. Dette var en hardøkt, fastslår han.