VAL SENALES (adressa.no): I dag kom avtalen mellom Petter Northug og Norges Skiforbund endelig på plass. Dermed kan Northug delta i verdenscupen til vinteren. Northug blir å finne på startlisten både i Tour de Ski og den nye touren i Canada på tampen av sesongen.

Avtalen gjelder i tre år, ut OL-sesongen i 2018.

Selv om partene nå har kommet til enighet om en løsning, er ikke skiforbundet og Northug-leiren enige på alle punkter. Når det gjelder Northugs avtale med sin hovedsponsor Coop, så kan den fortsette i sin nåværende form.

Northug kan profilere Coop i sommerhalvåret, frem til han går inn som landslagsløper den siste mandagen før første verdenscuprenn. Han kan igjen profilere sin hovedsponsor fra 1. april og frem til sesongstart.

Når det gjelder Northug-TV, så sier skiforbundets generalsekretær Stein Opsal at konseptet ikke kan videreføres i sin nåværende form.

Må endre TV-konseptet

— Vi har kommet frem til en løsning, uten at jeg ønsker å gå i detalj. Northug-TV må bygges litt om, sier han til Adresseavisen.

Northugs manager Are Sørum Langås svarer slik:

— Følg med på Northug-TV.

Punktet partene fortsatt ikke er enige om er Northugs kleskolleksjonsavtale med Swix, som er i direkte konkurranse med skiforbundets leverandør Bjørn Dæhlie.

Opsal gjør det klart at dersom Northug i fremtiden skal ha en kleskolleksjonsavtale, så må det være med skiforbundets leverandør.

— Gjelder i sesongen

— Det betyr at han må si ifra seg avtalen om kleskolleksjon med Swix. Det har vært et viktig punkt ved å gå fra ett til tre år i lengde på avtalen, sier Opsal.

Det betyr at Northug må si takk og farvel til kleskolleksjonsavtalen med Swix når han går inn som landslagsløper før verdenscupåpningen i Kuusamo i slutten av november.

Konfrontert med dette svarer Langås slik:

— Det avtalen sier er at Bjørn Dæhlie har bransjeeksklusivitet i sesong, mellom siste mandag før første verdenscuprenn og til 1. april. Det er det avtalen sier.

- Tror du dette blir et nytt konfliktområde?

Petter Northugs manager Are Sørum Langås. Foto: NTB scanpix

— Vi forholder oss til avtalen. - Kommer Petter Northug til å si opp avtalen med Swix?

— Vi forholder oss til avtalen, sier Langås til Adresseavisen.

- Må si opp avtalen

Adresseavisen konfronterte Opsal med Langås sitt svar.

— Jeg tror ikke vi skal ha noen diskusjon med Are Sørum Langås i mediene. Vi finner en god ordning på det.

- Men det er riktig at Northug må si opp sin kleskolleksjonsavtale med Swix?

— Det er en konsekvens at hvis han skal ha en kleskolleksjonsavtale må det skje med Norges Skiforbunds klesleverandør. Det finner vi ut av på en god måte, sier Opsal.

Uansett er Petter Northug nå klar for verdenscupen. Han sesongåpner i den nasjonale åpningen på Beitostølen 13. november. Tidligere i dag ble det klart at Northug også ønsker å stille til start i den svenske åpningen i Bruksvallarna helga etter.