En av idrettene som får mest glede av Trond Mohns enorme anleggsgave i Åsane, er håndballen. Flerbrukshallen der det også skal være håndballbane, vil få en tilskuerkapasitet på mellom 1500 og 3500 tilskuere.

— Det er veldig gledelig for håndballen i Bergen, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Må diskutere internt

Det er naturlig å tenke seg at bydelsklubben, fra nettopp Åsane, flytter «hjem» når det Mohn-finasierte anlegget står klart. Dette er også det Bergen kommune har sett for seg.

- Som eliteklubb vil vi helt klart vurdere dette som ny hjemmearena, men vi må se an situasjonen når den står ferdig. Det er noen år frem i tid, men kan bli aktuelt, sier Marit Brox, som er daglig leder i Tertnes.

Innad i elitedelen av klubben er man noe avventende, blant annet til hvilke planer som kommer for ny byarena i Bergen.

— For et topplag i Bergen, kan det hende det faller seg naturlig å spille sentralt i byen. Men vi vil veldig gjerne være med i diskusjonen for bruken av det nye anlegget, sier Brox.

Tidligere har også private aktører i Åsane syslet med tanken om å realisere et håndballanlegg, men det skjer neppe etter onsdagens store nyhet.

— Vi har lenge sagt at vi savner en moderne, publikumsvennlig hall å spille i. Dette er jo også i området Tertnes egentlig kommer fra. Men det er altfor tidlig å slå fast om vi skal spille kampene våre der, sier Tore Johannessen.

Breddedelen av Tertnes vil uansett boltre seg i det nye anlegget, regner Brox med.

— For oss og de andre breddehåndballklubbene i Åsane, vil dette være et kjempeløft, sier hun.

- Helt eventyrlig

Kapasiteten i den planlagte flerbrukshallen i Åsane, kan bli omtrent lik den i Sotra Arena. Hallen som sto klar på strilelandet i 2013, tar rundt 3500 mennesker.

Roar Andersen har jobbet i Idrettsrådet i Bergen i 30 år, og kaller dagen i dag for en av de mest gledelige i hans tid der.

— Dette er helt eventyrlig. En brikke som faller på plass for Bergen som idrettsby. Anlegget vil være i tråd med kommunens idrettsplan og det som idrettsrådet har kjempet for å få på plass de siste årene. For kommunen blir det selvsagt store besparelser, når gaven er så omfattende og storslått. En stor takk til Trond Mohn, sier Andersen.

Han er spesielt glad for den nye ishallen, og at turnmiljøet i bydelen, som har sterke tradisjoner, får en basishall.

— Dette gir en mer rettferdig fordeling av byens anlegg. Både ishockyeforbundet og –kretsen har ønsket å spre sporten til flere bydeler. Videre er jo dette en god nyhet for alle som liker å gå på skøyter. Folk i Åsane slipper å kjøre til Slettebakken for å finne is.