Tertnes' daglige leder Marit Brox har vært en ensom svale på klubbkontoret siden Lars Riis Ellingsen gikk av i mars 2014. Trykket har derfor vært meget stort på ildsjelen fra Tertnes. Så stort at hun ikke har funnet tid til å pleie nye, potensielle samarbeidspartnere. Dette arbeidet har rett og slett ligget dødt i mange måneder.

Derfor kommer det ikke som noen bombe at klubben har vært meget nær full økonomisk krise – bare en facebook-aksjon har reddet blåtrøyene fra en gedigen smell og sekssifret negativ egenkapital ved utgangen av fjoråret.

Reddet av kronerulling

På mandagens årsmøte presenterte Tertnes-ledelsen et driftsresultat på minus 200.00 kroner, og det av en omsetning på fattige 2,9 millioner kroner. Men takket være kronerullingen de to siste ukene er regnskapet nå banket igjennom med en negativ egenkapital pålydende 49.000 kroner. Det tror Brox er godt nok til å unngå sanksjoner fra Norges Håndballforbund.

— Ja. Det er jeg rimelig trygg på.

Budsjettet for 2015 forteller om en omsetning på 3,9 millioner kroner. Altså én million opp.

— Justeringer innenfor regnskapet gjør at vi i realiteten ikke snakker om én million til i økte sponsorinntekter for å nå dette målet. Men samtidig er vi nå nødt til å ta markedsarbeidet på alvor. Derfor har vi da også knyttet til oss en mann som vil jobbe på provisjon. Han er dedikert, og vi håper å se resultater av hans sponsorarbeid i løpet av noen måneder. Det blir helt avgjørende å være ute i felten og ha direkte kontakt med næringslivet i tiden fremover.

Ønsker tettere kontakt med styret

Brox mener klubben øke sine inntekter for å være konkurransedyktig på sport. Spillere og trenere skal lønnes, laget skal være attraktivt nok til å trekke til seg nye spillere – og det daglige arbeidet med trening og kamp skal være så profesjonelt tilrettelagt at dagens utøvere ønsker å fortsette i klubben. Da hjelper det, i alle fall i øyeblikket, at facebook-aksjonen startet av en bergenser i Oslo tirsdag kveld hadde innbrakt hele 225.000 kroner.

Marit Brox sier til Bergens Tidende at hun ønsker et tettere samarbeid mellom det nye styret og hun selv enn det som var tilfelle under det forrige regimet – med Grete Knudsen som styreleder.

Det nye Tertnes-styret ser slik ut: Fred Morten Solberg (leder), Geir Flaa, Rune Tertnes, Bente Torstad, Marianne Rokne og Martine Haaland. Styret konstituerer seg selv på første styremøte.