Fjorårets 1. divisjonsmestere vant til slutt 29-25 over seriemesterne fra ØIF Arendal i en treningskamp på Tynset søndag ettermiddag.

— Det var veldig deilig. Vi manglet flere spillere som har vært på landslag, i tillegg måtte Kristoffer Østmo kaste inn håndkle like før kampstart. Dermed mistet vi en av de få bakspillerne vi hadde, men gutta viste en enorm innsats for å dra det i land, sier trener Stian Gomo Nilsen til adressa.no etter miniturneringen.

Tøffest mulig motstand

Der de i tillegg til å møte dobbeltmesterne fra Arendal, møtte regjerende sluttspillmester Elverum og toppklubben Haslum over tre dager. Dermed manglet kun Bodø av de fire beste lagene i norsk håndball i fjor.

— Vi gamblet litt med å møte best mulig motstand i de første kampene i sesongoppkjøringen, men vi lærer mest av å møte de beste lagene i Norge. Det er på det nivået vi ønsker å komme på sikt, selv om vi er innforstått med at vi som nyopprykkede må kjempe hele veien denne sesongen, sier Nilsen,

To braktap

Som virkelig måtte se laget sitt kjempe med ryggen mot veggen i de to første kampene. Der det var sifrene kunne skimte at det er langt fra en nykommer opp til topplagene i eliteserien. For fredag ble brutale sifre da Haslum vant 40-27, mens Elverum, i Steffen Stegaviks redebut, vant 31-19 over trønderne. Uten at det tar nattesøvnen fra Kolstad-treneren.

— Vi hadde en tøff treningsuke på Tynset og Savalen. Spillerne var litt tunge, i tillegg til at det kan ha vært litt nerver inne i bildet. Men den største forskjellen er forsvarsspillet. Vi var sårbare med få forsvarsspillere på samlingen, og fikk ikke satt forsvarsspillet i de to første kampene. Dermed ble det ikke mange redninger, noe som gjorde stor forskjell, sier Gomo Nilsen.